Blog

Ikea's keuken van de toekomst

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Tech
Geplaatst op: 5/6/2015

5
jun

Tijdens de Milan Design Week, ook wel Salone del Mobile, heeft Ikea de keuken van de toekomst gepresenteerd. Deze Concept Kitchen 2025 is door de Zweedse meubelgigant ontworpen in samenwerking met designbureau IDEO and studenten van de School of Industrial Design van Lund University en de Industrial Design afdeling van de TU Eindhoven. Het ontwerp maakt een voorspelling van hoe een doorsnee keuken er over 10 jaar uit gaat zien.

De Concept Kitchen is ontstaan na een uitvoerig proces van 18 maanden. Tijdens dit proces werkte Ikea samen met 54 studenten uit Zweden en Nederland. Belangrijke vragen die werden gesteld om een blik in de toekomst te werpen waren o.a. 'Wat gebeurt er als we ons realiseren dat onze resources op aarde niet onuitputtelijk zijn?' en 'Hoe leven we als er minder kinderen zijn en meer grootouders?'. Kortom, hoe ziet ons leven er uit in 2025? Al deze vragen werden beantwoord met het doel mensen te ondersteunen bij het onderhouden van een gezondere, duurzamere lifestyle.

Concept Kitchen 2025

Ikea's futuristische keuken het een minimalistisch design en beschikt over een eigen recyclingsysteem. Schoon en vuil water kan worden gescheiden door de wasbak te kantelen. Het schone water wordt vervolgens weer gebruikt voor bijv. de vaatwasser. Ook de vaatwasser is bijzonder; de afwasmachine is opgesplitst in 2 delen; 1 deel voor de schone vaat en 1 deel voor de vuile vaat. De koelkast krijgt in 2025 ook een compleet nieuw uiterlijk; i.p.v. een gesloten kast lijkt de koelkast in de Concept Kitchen op een normale kast met verschillende transparante bakken. Je wordt zo vaker herinnerd aan voedsel wat snel kan bederven, wat minder verspilling tot gevolg heeft!

Tafel van de toekomst

Het hoogtepunt van de Concept Kitchen is de keukentafel. Op deze tafel is het mogelijk te koken met speciale pannen dankzij een inductieve laag onder het hout. Ook herkent de tafel ingrediƫnten die je op tafel legt, en geeft je vervolgens recept suggesties. Dit werkt ook wanneer je verschillende etenswaren bij elkaar legt; een tomaat en broccoli worden eenvoudig door de tafel herkend en gecombineerd in een lekker recept. De tafel neemt je stap voor stap mee in het kookproces zodat iedereen de lekkerste gerechten kan bereiden!

De Concept Kitchen 2025 en andere futuristische keukendesigns zijn tot en met 30 september 2015 te bewonderen in een speciale pop-up store in Milaan.

Geplaatst op 5 juni 2015

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Connie Breukhoven (70)Nederlandse zangeres en tv persoonlijkheidConnie Breukhoven
  • Matt le Blanc (54)Amerikaanse acteurMatt le Blanc
  • Tom Hiariej (33)Nederlands profvoetballerTom Hiariej
  Verleden vandaag
  • Geboorte eerste reageerbuisbaby (1978)In het Verenigd Koninkrijk wordt Louise Brown geboren, de eerste reageerbuisbaby ter wereld.Geboorte eerste reageerbuisbaby
  • Lance Armstrong wint 6e Tour de France (2004)De Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong wint voor de 6e keer de Tour de France en wordt daarmee recordhouder.Lance Armstrong wint 6e Tour de France
  Spreuk van de dag

  Verjaardagen zijn gezond: hoe meer je er hebt, hoe langer je leeft.

  Website van de dag
  Limango.nl screenshot
  Limango.nlDe shopping community voor iedereen met hoge kortingen op merkartikelen.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven