Blog

Intel presenteert creditcardformaat PC tijdens CES

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Tech
Geplaatst op: 6/1/2017

6
jan

Tijdens de CES-beurs in Las Vegas heeft chipfabrikant Intel een wel heel bijzondere PC gepresenteerd. Intel heeft de Compute Card ontwikkeld, een mini PC op creditcardformaat. DE PC is bedoeld om andere apparaten de mogelijkheden van een computer te geven, zoals WiFi, Bluetooth en geheugen. De Compute Card heeft een formaat van 9,45 x 5,5 cm.

PC op creditcardformaat

Intel heeft vandaag een PC op creditcardformaat gepresenteerd aan de bezoekers van de CES beurs in Las Vegas. De computer is slechts 5 mm dik en heeft een behuizing van 9,45 x 5,5 cm. Intel is er in geslaag opslag- en werkgeheugen, een processor, WiFi en Bluetooth functionaliteit in de kleine computer weten te verwerken. Ook beschikt de creditcard-PC over een USB-C Plus extension en een USB-C poort die het mogelijk maakt de Compute Card in andere apparaten te pluggen. Intel ontwikkelde al eerder een PC met de afmetingen van een USB-stick.

Internet of Things

We gaan steeds meer apparaten verbinden via het internet, en daar springt Intel met de Compute Card handig op in. Het zogenaamde Internet-of-Things beschrijft de situatie waarin er in meer apparaten dan mensen actief zijn op het internet. inernet. Denk hierbij aan koelkasten, camera's en andere apparaten die via het internet bediend en gebruikt kunnen worden. Met de mini PC van Intel kunnen deze apparaten sneller worden ontwikkeld en worden voorzien van meer functionaliteiten. Intel geeft aan dat fabrikanten van Internet-of-Things apparaten een standaard sleuf voor de Compute Card in hun ontwerpen kunnen meenemen, zodat deze snel kunnen worden voorzien van intelligente computerfuncties. Een upgrade van bijvoorbeeld een 'slimme' koelkast is dan ook veel eenvoudiger; men vervangt de Compute Card simpelweg voor een snellere, nieuwere variant.

Geplaatst op 6 januari 2017

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • Rob Stenders (59)Radio-dj (3FM, Radio 2)Rob Stenders
    • Viggo Waas (62)Nederlandse acteurViggo Waas
    • James Woods (77)Amerikaanse acteurJames Woods
    Verleden vandaag
    • Stadsrechten voor Tilburg (1809)De Brabantse stad Tilburg krijgt stadsrechten van Napoleon Bonaparte.Stadsrechten voor Tilburg
    • Bosbranden in Limburg (1971)De sinds maart aanhoudende droogte veroorzaakt flinke bosbranden in Limburg.Bosbranden in Limburg
    Spreuk van de dag

    Treinen rijden niet op tijd. Ze rijden op rails.

    Website van de dag
    Blogspot.com screenshot
    Blogspot.comGratis en zeer populaire blogdienst van Google. Deel je ervaringen met de rest van de wereld!Bezoek website

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven