Blog

Kluizen populair wegens hoog inbraakgehalte tijdens zomervakantie

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Twan
Categorie: Tips
Geplaatst op: 24/7/2018

24
jul

De zomervakantie is weer in volle gang, veel Nederlanders trekken er weer op uit naar warme landen zoals Spanje en Frankrijk en dit weten veel inbrekers ook.

Anti-inbraak tips

Het gevoel dat inbrekers bij uw persoonlijke spullen kunnen komen geven veel mensen een vervelend gevoel. Vakantie is bedoeld om lekker te ontspannen en goede anti-inbraak tips helpen voor een gerust gesteld gevoel tijdens de vakantie. Inbrekers buiten de deur houden kan door twee factoren, namelijk inbrekers afschrikken en inbrekers buiten de deur houden.

Social media

Het komt steeds vaker voor dat mensen via sociale media melden dat zij op vakantie gaan en hiermee gooi je natuurlijk je eigen ramen in. Vandaag de dag moet dit les 1 zijn, maar voor social media-fans ook de meest moeilijke!

Een bewoonde indruk schrikt af

Inbrekers breken zelden in terwijl een huis bewoond is. Door een bewoonde indruk te creëren kun je inbrekers af schrikken voordat ze uw huis betreden.
• Maak gebruik van tijdschakelaars op lampen en andere verlichting. Hierdoor is het mogelijk om tijdens de donkere uren een bewoonde uitstraling te geven. Zet de tijdschakelaar aan zodra het donker wordt tot slaaptijd. Een erg bekende tip, maar deze werkt zeker nog.
• Geef een vertrouwd persoon de sleutels van uw huis. Deze persoon kan de gordijnen open en dicht doen zodat het huis echt leeft. Ook dient de post uit het zicht te worden gehouden. Opgestapelde post geeft de indruk van een onbewoond huis. Ook gebruiken inbrekers technieken die uit films komen zoals een takje tegen de deur zetten. Wanneer dit takje na een dag nog niet verplaatst is weten de inbrekers dat er niemand thuis is. Hierdoor is het erg belangrijk dat een vertrouwd iemand regelmatig uw huis betreed.
• Informeer uw buren over de vakantie. Wanneer u een duidelijke oprit heeft waar normaliter auto’s opstaan, maar nu door de vakantie eventjes niet dan kan het erg verstandig zijn om uw oprit te laten gebruiken door een buurman. Doordat uw oprit gebruikt wordt wekt dit argwaan op bij inbrekers.

Goede anti-inbraak maatregelen

Afschrikken is een erg goed middel om inbrekers tegen te houden, maar om echt met een gerust hart op vakantie te gaan zijn goede anti-inbraak middelen een vereiste. Een goede inboedelverzekering is vaak niet goed genoeg. Ook al krijg je je dure spullen zoals laptops en tablets verzekerd, persoonlijke herinneringen zoals foto’s en filmpjes zijn voorgoed weg. Maak het inbrekers daarom niet te makkelijk:
• Plaats afschrikverlichting bij deuren en ramen. Lampen die plotseling aan gaan kunnen inbrekers afschrikken. Ook is dit een relatief goedkope methode.
• Anti-inbraakstrips houden inbrekers letterlijk buiten de deur. Door houten kozijnen uit te rusten met metalen anti-inbraakstrips is het voor inbrekers onmogelijk om met behulp van een schroevendraaier of een breekijzer deuren en ramen open te breken.
• Zorg er voor dat grote objecten zoveel mogelijk opgeborgen zijn. Grote objecten zoals prullenbakken en tuinmeubilair kunnen gebruikt worden om op balkons te klimmen. Door deze objecten weg te halen wordt het de inbreker lastig gemaakt.
• Als laatste is het van cruciaal belang om dure objecten uit het zicht te houden. Hoewel het soms lastig kan zijn om televisies uit het zicht te halen kan dit wel met kleine spullen zoals sieraden en andere persoonlijke kostbaarheden. Door middel van een gecertificeerde privékluis wordt het voor inbrekers onmogelijk om kostbare buit te stelen.

Door deze maatregelen toe te passen wordt het inbrekers extreem moeilijk gemaakt om in uw huis in te breken. Tevens kunt u hierdoor met een gerust hart op vakantie gaan.

Geplaatst op 24 juli 2018

Delen via:

Twan

Over Twan

Oprichter van JouwAanbieding.nl en hierdoor één van de pioniers in het Nederlandse dagaanbiedingen landschap. Sinds 2007 staat zijn leven letterlijk dag en nacht in teken van dagaanbiedingen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Chris Rea (70)Brits zangerChris Rea
  • Jos Verstappen (49)Nederlandse ex-Formule-1-coureurJos Verstappen
  • Laura Jansen (44)Nederlandse singer-songwriterLaura Jansen
  Verleden vandaag
  • Start AEX-Index (1983)De AEX (Amsterdam Exchange Index) gaat van start met een koers van 100 punten.Start AEX-Index
  • The Beatles populairder dan Jezus (1966)John Lennon doet op deze dag de opmerkelijke uitspraak dat The Beatles meer populariteit genieten dan Jezus.The Beatles populairder dan Jezus
  Spreuk van de dag

  Drinken halveert je leven, maar je ziet dubbel zoveel.

  Website van de dag
  Twitter.com screenshot
  Twitter.comEen van de bekendste social media netwerken waarmee je berichtjes van max. 140 tekens kan publiceren.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven