Blog

Lachen met je Microsoft computer

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Tech
Geplaatst op: 11/8/2015

11
aug

Softwarefabrikant Microsoft heeft in samenwerking met het tijdschrift The New Yorker een systeem ontwikkeld dat humor van mensen kan begrijpen en inschatten. Dit om het tijdschrift te helpen met het doorspitten van 5000 inzendingen die wekelijks worden ingediend als onderschrift voor de cartoons van cartoonist Bob Mankoff.

5.000 grappen

Op de achterkant van The New Yorker schetst Bob Mankoff wekelijks een nieuwe cartoon waar lezers een grappig bijschrift voor kunnen verzinnen. Het tijdschrift ontvangt wekelijks zo'n 5.000 reacties. Mankoff heeft heel wat assistenten nodig om alle inzendingen door te nemen. Microsoft bood daarom ongeveer een jaar geleden aan een computer te bouwen die dit tijdrovende werk deels kon overnemen. Talloze cartoons en onderschriften zijn het systeem ingevoerd om de computer te leren wat wel en wat niet grappig is. Eerst leerde de kunstmatige instelligentie de grappigste keuze te maken uit bijschriften met soortgelijke grappen. Daarna werd het systeem geleerd om de honderden grappen op volgorde te zetten.

Slimme grapjas

Humor, sarcasme en woordspelingen zijn altijd al lastig te doorgronden geweest voor computers. Volgens Mankoff wordt een computer nooit beter in het beoordelen van de bijschriften dan een mens, maar hij is wel onder de indruk van de eerste resultaten. De favorieten van de assistent van Mankoff zaten altijd in de top 55,8% van het systeem van Microsoft. Dat betekent dat er 50% minder inzendingen handmatig hoeven te worden doorgenomen wat natuurlijk voor een enorme tijdsbesparing zorgt.

Microsoft toepassingen

Microsoft hoopt dat in de toekomst computersystemen zelf grapjes kan laten bedenken bedenken. Daarnaast kan het grappige systeem van pas komen bij bijvoorbeeld Skype Translator waarbij 2 mensen in verschillende talen live met elkaar kunnen videobellen.

Geplaatst op 11 augustus 2015

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Connie Breukhoven (70)Nederlandse zangeres en tv persoonlijkheidConnie Breukhoven
  • Matt le Blanc (54)Amerikaanse acteurMatt le Blanc
  • Tom Hiariej (33)Nederlands profvoetballerTom Hiariej
  Verleden vandaag
  • Geboorte eerste reageerbuisbaby (1978)In het Verenigd Koninkrijk wordt Louise Brown geboren, de eerste reageerbuisbaby ter wereld.Geboorte eerste reageerbuisbaby
  • Lance Armstrong wint 6e Tour de France (2004)De Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong wint voor de 6e keer de Tour de France en wordt daarmee recordhouder.Lance Armstrong wint 6e Tour de France
  Spreuk van de dag

  Verjaardagen zijn gezond: hoe meer je er hebt, hoe langer je leeft.

  Website van de dag
  Limango.nl screenshot
  Limango.nlDe shopping community voor iedereen met hoge kortingen op merkartikelen.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven