Blog

Leren in een virtual reality klaslokaal

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Esmee
Categorie: Tech
Geplaatst op: 8/2/2016

8
feb

Leren in een digitale omgeving is niks nieuws, maar leren in een 3D Virtual Interactive Presentation Room wel! Deviant heeft een app ontwikkeld waarmee studenten vanuit hun eigen omgeving bijvoorbeeld de cultuur in het buitland kunnen ontdekken. Deze week is de 3D VIP Room geïntroduceerd op de Vakbeurs voor onderwijsinnovatie en ICT in de jaarbeurs te Utrecht.

Deviant en NovoLanguage willen het voor scholen mogelijk maken om studenten op te leiden in een virtual reality klaslokaal. Deviant heeft als eerste Nederlandse uitgeverij een app ontwikkeld waarmee studenten kunnen leren in een virtuele omgeving: de 3D Virtual Interactive Presentation Room, oftewel 3D VIP Room.

Uit het klaslokaal

Voor veel scholen is het niet mogelijk om vaak het klaslokaal uit te gaan met de studenten om hen echt iets van de wereld te laten zien en leren. Vooral bij lessen zoals taal en aardrijkskunde is het voor de theorie die geleerd wordt maar wordt het zien en ontdekken van de cultuur vergeten. Een Cultuur ontdekken kan niet worden geleerd in een klaslokaal en daar biedt de 3D VIP Room een oplossing op!

3D VIP Room

Om gebruik te kunnen maken van de 3D VIP Room heeft een student slechts een smartphone met de app en een kartonnen 3D-bril nodig. Door de app te activeren komt de student rechtstreeks in het digitale klaslokaal waar de les kan beginnen. De studenten bezoeken bijvoorbeeld vanuit hun eigen omgeving virtueel de stad Londen. Ze krijgen dan een 3D-film van de stad te zien en maken alleen of samen de oefeningen in de 3D VIP Room. Op korte termijn gaat het ook mogelijk worden om tijdens de biologielessen door het menselijk lichaam te reizen en meer van het lichaam te leren. Door gebruik te maken van de 3D VIP Room kunnen studenten virtueel naar verschillende locaties gaan zonder het klaslokaal te verlaten en doen ze ervaring op in die andere werkelijkheid.

Vakbeurs

Het idee voor de 3D VIP Room is deze week gedemonstreerd op de Vakbeurs voor onderwijsinnovatie en ICT in de jaarbeurs te Utrecht. Wat het onderwijs vindt van deze nieuwe manier van lesgeven is helaas nog niet bekend.

Geplaatst op 8 februari 2016

Delen via:

Esmee

Over Esmee

Esmeé versterkt het team van JouwAanbieding als stagiaire Marketing & Communicatie. Met haar creatieve hersenspinsels en gevoel voor taal bedenkt ze de leukste ideeën ter promotie van JouwAanbieding.nl. Daarnaast houdt ze met een scherp en kritisch oog alle dagaanbiedingen in de gaten.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Pete Sampras (49)Amerikaans tennisserPete Sampras
  • Klaas-Jan Huntelaar (37)Nederlandse voetballerKlaas-Jan Huntelaar
  • Mark Knopfler (71)Britse gitarist en zanger (Dire Straits)Mark Knopfler
  Verleden vandaag
  • IBM lanceert PC (1981)Computerfabrikant IBM lanceert een computer voor de consumentenmarkt: de PC.IBM lanceert PC
  • Oprichting Willem II (1896)De Tilburgse voetbalclub Willem II wordt opgericht.Oprichting Willem II
  Spreuk van de dag

  Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven