Blog

Mastercard start met test gezichtsscan voor online betalingen

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Tech
Geplaatst op: 2/7/2015

2
jul

Creditcardmaatschappij Mastercard start dit najaar een opmerkelijke test. Het bedrijf voert dan namelijk een proef uit met het gebruiken van gezichtsscans in plaats van de huidige Mastercard Securecode voor het voldoen van internetbetalingen. De 'selfies' moeten het online betalen vereenvoudigen en fraude tegengaan.

Mastercard selfies

Mastercard geeft aan dat het makkelijker is om een gezichtsscan te doen dan het invullen van een Securecode wanneer een klant een online bestelling wil plaatsen met een creditcard. Daarnaast moet de scans ook fraude tegengaan. De Mastercard 'selfies' zijn moeilijker te misbruiken dan wachtwoorden. Mastercard zegt samen te werken met alle grote smartphonefabrikanten om de nieuwe technologie te kunnen ondersteunen. In de app van Mastercard worden klanten bij een betaling gevraagd om hun vinger of gezicht te scannen. "De nieuwe generatie, die van selfies houdt... ik denk dat ze het cool vinden", zegt Ajay Bhalla van Mastercard.

Privacy bescherming

In eerste instantie wordt de nieuwe beveiligingsmethode van Mastercard onder 500 klanten getest. Mastercard zegt plannen te hebben om het systeem breder uit te rollen als de test succesvol blijkt en alle opstartproblemen zijn verholpen. De creditcardmaatschappij belooft de privacy van haar klanten te beschermen door de foto's niet te bewaren. Er wordt enkel een soort digitale code via de afbeeldingen gegenereerd. Met die code is het volgens Mastercard onmogelijk om een gezicht te reconstrueren.

Geplaatst op 2 juli 2015

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Connie Breukhoven (70)Nederlandse zangeres en tv persoonlijkheidConnie Breukhoven
  • Matt le Blanc (54)Amerikaanse acteurMatt le Blanc
  • Tom Hiariej (33)Nederlands profvoetballerTom Hiariej
  Verleden vandaag
  • Geboorte eerste reageerbuisbaby (1978)In het Verenigd Koninkrijk wordt Louise Brown geboren, de eerste reageerbuisbaby ter wereld.Geboorte eerste reageerbuisbaby
  • Lance Armstrong wint 6e Tour de France (2004)De Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong wint voor de 6e keer de Tour de France en wordt daarmee recordhouder.Lance Armstrong wint 6e Tour de France
  Spreuk van de dag

  Verjaardagen zijn gezond: hoe meer je er hebt, hoe langer je leeft.

  Website van de dag
  Limango.nl screenshot
  Limango.nlDe shopping community voor iedereen met hoge kortingen op merkartikelen.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven