Blog

Nederlandse Smart Socks winnen TechCrunch award

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Tech
Geplaatst op: 10/1/2017

10
jan

Het Nederlandse bedrijf Siren Care heeft met haar Smart Socks voor diabetespatiënten de TechCrunch award voor beste hardware start-up in de wacht weten te slepen. De award werd uitgereikt tijdens de CES 2017 in Las Vegas. Siren Care ontvangt een bedrag van 50.000 dollar voor verdere ontwikkeling van de slimme sokken en de technologie waarmee kleding kan worden voorzien van sensoren die je gezondheid meten.

Siren Care Smart Socks

Siren Care uit Nederland heeft een TechCrunch award gewonnen met haar innovatieve Smart Socks voor diabetespatiënten. De sokken zijn voorzien van speciale sensoren die in de stof zijn geweven. De sensoren controleren de temperaturen van de huid. Wanneer je een wondje op je voet hebt of bijvoorbeeld een blaar, gaat de temperatuur van de huid op je voeten omhoog. Hiermee kunnen de sokken ontstekingen vroeg ontdekken. Voor diabetespatiënten is dit zeer belangrijk met het oog op zenuwschade. "Zo'n 70 tot 90% van de diabetespatiënten loopt zenuwschade op", zegt Henk Jan Scholten, mede-oprichter van Siren Care. "Het gros van de zenuwschade komt voor in de voeten, en onze sokken helpen bij het detecteren van ontstekingen die diabetespatiënten zelf niet voelen. Onze sokken zijn eigenlijk een tool om je voeten in de gaten te houden. Als het probleem aanhoudt, dan stap je naar de dokter."

TechCrunch award

Met de ontwikkeling van de Smart Socks en de technologie om slimme sensoren in kleding te verwerken wint Siren Care de TechCrunch award voor beste hardware start-up. Dankzij de sensoren kan de gezondheid van mensen continu worden gemeten en kan men complicaties voor zijn. De prijs van $50.000 werd uitgereikt tijdens de CES beurs in Las Vegas. Siren Care gaat het bedrag gebruiken op het bedrijf sneller op te schalen en de innovatieve technologie verder te ontwikkelen.

Andere toepassingen

De technologie van Siren Care leent zich ook uitstekend voor andere toepassingen. Zo kunnen de slimme sensoren ook worden verwerkt in beddengoed, waarmee doorligwonden van patiënten in ziekenhuizen en verzorgingshuizen in de gaten kunnen worden gehouden. "Maar de producten van Siren Care zijn in de eerste instantie bedoeld voor chronisch zieken en ouderen. Onze slimme wearables kunnen hen het beste helpen.", aldus Scholten. De Smart Socks van Siren Care worden momenteel als pre-order verkocht voor $120 dollar voor 7 paar via de website van Siren Care.

Geplaatst op 10 januari 2017

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Pete Sampras (49)Amerikaans tennisserPete Sampras
  • Klaas-Jan Huntelaar (37)Nederlandse voetballerKlaas-Jan Huntelaar
  • Mark Knopfler (71)Britse gitarist en zanger (Dire Straits)Mark Knopfler
  Verleden vandaag
  • IBM lanceert PC (1981)Computerfabrikant IBM lanceert een computer voor de consumentenmarkt: de PC.IBM lanceert PC
  • Oprichting Willem II (1896)De Tilburgse voetbalclub Willem II wordt opgericht.Oprichting Willem II
  Spreuk van de dag

  Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven