Blog

Nooit meer je fiets kwijt dankzij Pingbell

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Tech
Geplaatst op: 12/8/2015

12
aug

Fietsen zijn natuurlijk niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Er rijden meer dan 20 miljoen fietsen rond in ons land en dat zorgt vooral bij stations en fietsenstallingen regelmatig voor chaos. Kun ook door al die tweewielers je eigen stalen ros niet meer terug vinden? De Pingbell is dé oplossing en vanaf volgende maand te koop.

Waar staat mijn fiets?!

Je kent het wel; je komt aan op het station na een drukke dag op werk of school en je moet je fiets tussen honderden anderen in de stalling zien te vinden. Waar had je je fiets vanochtend ook alweer neergezet? De Amsterdamse designstudio Frolic vond dat het tijd was voor een oplossing voor dit probleem en maakte binnen 24 uur het eerste prototype van de Pingbell. Deze fietsbel zorgt ervoor dat je je fiets met behulp van Bluetooth snel kan vinden. De speciale Pingbell app voor je smartphone slaat de locatie van je fiets op en is in staat de fietsbel op afstand te laten 'pingen'. Zo heb je je fiets binnen no-time terug gevonden!

24 hour Frolic

Frolic lost in de 'vrije' tijd tussen haar projecten graag problemen op. In onderstaand '24 hour Frolic' filmpje werd de Pingbell voor het eerst gedemonstreerd. Andrew Spitz en Ruben van der Vleuten van Frolic hadden echter niet verwacht dat de Bluetooth fietsbel zo'n succes zou zijn. "We kregen zoveel interesse, een beetje te veel interesse om er niets mee te doen", aldus Spitz. Na al deze onverwachte aandacht besloot Frolic de Pingbell te verkopen op Kickstarter.

Pingbell op Kickstarter

Ruim een jaar later na het eerste prototype van de Pingbell is de innovatieve fietsbel per 1 september via Kickstarter.com te verkrijgen. Aangezien er al met veel enhousiasme is gereageerd op de fietsbel is het zeer aannemelijk dat het project veel steun gaat krijgen. Met de crowdfunding opbrengsten kan Frolic de Pingbell op grotere schaal gaan produceren. De prijs van een Pingbell wordt waarschijnlijk rond de 40 euro.

Geplaatst op 12 augustus 2015

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Pete Sampras (49)Amerikaans tennisserPete Sampras
  • Klaas-Jan Huntelaar (37)Nederlandse voetballerKlaas-Jan Huntelaar
  • Mark Knopfler (71)Britse gitarist en zanger (Dire Straits)Mark Knopfler
  Verleden vandaag
  • IBM lanceert PC (1981)Computerfabrikant IBM lanceert een computer voor de consumentenmarkt: de PC.IBM lanceert PC
  • Oprichting Willem II (1896)De Tilburgse voetbalclub Willem II wordt opgericht.Oprichting Willem II
  Spreuk van de dag

  Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven