Blog

Picnic en Heineken ontwikkelen krat voor bierbezorging

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Eten&Drinken
Geplaatst op: 22/3/2018

22
maa

Boodschappenbezorgdienst heeft samen met bierbrouwer Heineken een nieuw bierkrat ontwikkeld. Het gaat om een KwartKrat; een kartonnen houder waar 6 flesjes bier in passen en die geschikt is voor bezorging door Picnic. De twee bedrijven zijn een strategische samenwerking aangegaan, en het KwartKrat is hier het eerste resultaat van.

Samenwerking Picnic & Heineken

Picnic en Heineken hebben de handen ineen geslagen. De online supermarkt en bierbrouwer hebben samen een bierkrat ontwikkeld dat zeer geschikt is voor thuisbezorging. De KwartKrat is een handige kartonnen houder waar 6 flesjes Heineken in passen en is speciaal gemaakt voor vervoer in de elektrische bezorgwagentjes van Picnic. Het product is een resultaat van een strategische samenwerking tussen de 2 bedrijven, die samen het doel hebben om klanten beter te voorzien in hun wensen en de bezorging van producten makkelijker te maken.

Heineken bier thuisbezorgd

Heineken ziet ‘een grote toekomst’ in het thuisbezorgen van haar producten en wil tegelijkertijd de hoeveelheid verpakkingsmateriaal terugdringen. "Met de KwartKrat laten we zien dat we ideeën snel en op kleine schaal kunnen testen en bij succes kunnen opschalen", aldus directeur retail Evelien Sanders-de Boer van Heineken. De KwartKrat heeft veel weg van een kartonnen 6-pack dat je vast eerder hebt gezien, maar is voor Picnic en Heineken een serieuze stap om overbodige verpakkingen terug te dringen.

CO2-uitstoot beperken

Met het gebruik van elektrische bezorgwagens gaat Picnic al bewust om met haar CO-uitstoot. De KwartKrat is voor het bedrijf op milieugebied eenlogisch vervolg. "Het terugdringen van de hoeveelheid verpakkingsmateriaal is een mooie volgende stap", zegt directeur Gerard Scheij van Picnic. Reguliere kratten bier bezorgen is voor de online supermarkt niet mogelijk omdat die te zwaar zijn voor de kleine busjes. Het bedrijf groeit ontzettend hard. Dankzij een fikse investering kon Picnic vorig jaar beginnen aan de landelijke uitbreiding van haar activiteiten. De supermarkt werk vaker samen met andere bedrijven. Begin maart maakte Picnic bekend een samenwerking met Wehkamp aan te gaan om producten van de webwinkel via boodschappenbezorgers te retoureren. Voor dit project draait momenteel een test in Amersfoort.

Geplaatst op 22 maart 2018

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Duffy (40)Welsh zangeresDuffy
  • Mark 'Oh (54)Duitse danceproducerMark 'Oh
  • Selma Blair (52)Amerikaanse actriceSelma Blair
  Verleden vandaag
  • Vrijspraak Geert Wilders (2011)Geert Wilders wordt in de rechtszaak omtrent belediging van de Islam vrijgesproken. Diverse media en de film Fitna waren de oorzaak.Vrijspraak Geert Wilders
  • Geboorte 1e Belgische IVF baby (1983)De eerste baby die in Belgie door middel van reageerbuisbevruchting is ontstaan, wordt geboren.Geboorte 1e Belgische IVF baby
  Spreuk van de dag

  Ik geloof niet in bijgeloof, dat brengt ongeluk.

  Website van de dag
  Koffiestore.nl screenshot
  Koffiestore.nlHier vind je alle soorten en maten in koffie apparaten. KoffieDiscounter.nl verzorgt regelmatig een Weekendknaller.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven