Blog

Recordomzet tijdens Singles Day

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Feestdagen
Geplaatst op: 13/11/2018

13
nov

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: afgelopen zondag was het Singles Day. Officieel een Chinese feestdag om het single leven te vieren, maar inmiddels het grootste koopfestijn ter wereld. Vooral online marktplaats Alibaba deed goede zaken.

Net als het Amerikaanse Black Friday is ook Singles Day naar Nederland overgewaaid. Vanuit China welteverstaan, waar het evenement ieder jaar wordt afgetrapt met een gala waar verschillende lokale sterren optreden. Ruim 240 miljoen Chinezen stemden hun televisie dit jaar af op de show.

3 miljard in 5 minuten

Volgens Chinese media werd in de eerste vijf minuten al zo’n drie miljard dollar omgezet. Singles Day had de totale omzet van Black Friday, die vorig jaar vijf miljard dollar opleverde, al na twintig minuten overtroffen.

Recordomzet voor Alibaba

Alibaba boekte met 31 miljard dollar opnieuw een recordomzet op Singles Day. Het record van vorig jaar, 24,3 miljard omzet, werd om vijf uur ’s middags al gepasseerd. Niet alleen consumentenelektronica liepen goed, ook veel luxe goederen. Volgens Chinese media werden er zelfs dure auto’s gekocht. Vooral producten van Xiaomi, Apple en Dyson waren populair.

Succesvolste dag 2018 voor Bol.com

In Nederland deden de meeste grote merken en websites mee aan het evenement. Bol.com, dat het fenomeen vorig jaar naar Nederland haalde, behaalde driemaal de omzet van vorig jaar en spreekt over ‘de succesvolste dag van 2018 tot nu toe’. De webwinkel ligt in een persbericht toe:  “In tegenstelling tot een normale e-commercedag was het extra druk in de ochtend. Klanten leken al vroeg op de dag de deals te checken. Uiteindelijk werden de meeste aankopen in de avond gedaan. Het drukste uur was tussen negen en tien uur. Voor de Belgische klanten was dit wat eerder, tussen acht en negen uur.”

Bronnen: RTL Nieuws, RetailNews

Geplaatst op 13 november 2018

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Lucia Rijker (54)Nederlandse boksster en filmactriceLucia Rijker
  • Alberto Contador (39)Spaanse wielrennerAlberto Contador
  • Richard Krajicek (50)Voormalige proftennisser. Won in 1996 Wimbledon.Richard Krajicek
  Verleden vandaag
  • Top 4000 op Radio 10 Gold (2005)De langste populariteitshitlijst ooit begon op deze dag met uitzenden. De marathon uitzending zou duren tot 24 december.Top 4000 op Radio 10 Gold
  • Aantreden regering na langste formatie (2011)In BelgiĆ« treedt regering-Di Rupo aan, na een formatie van 541 dagen. Hiervoor kreeg BelgiĆ« een Guinnes Book of Records vermelding.Aantreden regering na langste formatie
  Spreuk van de dag

  Als je naar het verleden kijkt, sta je met je rug naar de toekomst.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven