Blog

Robots bezorgen bestellingen Just Eat

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Eten&Drinken
Geplaatst op: 6/7/2016

6
jul

Er is een kans dat er binnenkort een robot bij je op stoep staat nadat je een bestelling hebt geplaatst bij Just Eat. Althans, als je in Londen woont tenminste. Just Eat is namelijk de samenwerking aangemaak met robotfabrikant Starship Technologies en heeft een speciale bezorgrobot ontwikkeld. De robots gaan 'ouderwetse' bezorgers niet helemaal vervangen, maar kunnen er wel voor zorgen dat bezorgkosten in dichtbevolkte gebieden kunnen worden verlaagd.

Just Eat zet in Londen 6 robots in om maaltijden te bezorgen. De mechanische bezorgers worden in de gaten gehouden door fabrikant Starship Technologies uit Estland. De robots zijn autonoom, wat betekent dat ze zelfstandig een vooraf ingestelde route kunnen afleggen. Elke Just Eat robot is uitgerust met een speciaal laadruim dat allen door de besteller kan worden geopend met een speciale code, die na de bestelling per e-mail is verstuurd. Als de unieke vloot deze zomer goed haar werk doet, is Just Eat van plan meer gebruik te gaan maken van robots.

Uitvoerig getest

Het is niet voor het eerst dat robotfabrikant Starship Technologies de uitdaging aangaat met bezorgrobots. Er werden namelijk al eerder tests uitgevoerd in Londen, Berlijn en de Estlandse hoofdstad Talinn. Daarnaast zijn ook maaltijdbezorgdiensten uit andere landen de samenwerking aangegaan met Starship, waaronder Hermes uit Duitsland en Pronto uit Groot-Britannië.

Just Eat

Just Eat werd in 2000 opgericht door de Deen Jesper Buch. 5 jaar later verhuisde hij naar Londen en stelde een team samen om de maaltijdbezorgdienst uit te breiden. Sinds 2007 kunnen we ook in Nederland gebruik maken van het gemak van Just Eat; via één website kun je bij een groot aantal aangesloten restaurants maaltijden bestellen, die vervolgens bij je thuis worden bezorgd. Inmiddels heeft de website zo'n 14 miljoen actieve gebruikers in heel Europa en zijn 64.000 restaurants de samenwerking aangegaan met Just Eat.

Geplaatst op 6 juli 2016

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Harry van Bommel (62)Nederlandse SP-politicusHarry van Bommel
  • Cas Jansen (47)Nederlandse acteurCas Jansen
  • Dennis Storm (39)Nederlandse tv-presentatorDennis Storm
  Verleden vandaag
  • Elke 4 jaar Olympische Spelen (1894)Het IOC, Internationaal Olympisch Comite, besluit vandaag om iedere 4 jaar Olympische Spelen te organiseren.Elke 4 jaar Olympische Spelen
  • 3 dagen tennis strijd (2010)Op Wimbledon komt een eind aan de langste tenniswedstrijd in de geschiedenis. Na 3 dagen verslaat Isner Mahut.3 dagen tennis strijd
  Spreuk van de dag

  Morgenstond heeft een kater in de mond.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven