Blog

Samsung investeert in startup TipTalk

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Esmee
Categorie: Tech
Geplaatst op: 3/1/2016

3
jan

Bellen met je vinger aan je oor, het klinkt je misschien wat vreemd in de oren, maar TipTalk maakt het mogelijk. Samsung ondersteunt het project en samen zorgen TipTalk en Samsung ervoor dat het misschien in de toekomst mogelijk is om te bellen zonder telefoon aan je oor.

Mobielloos bellen; TipTalk gaat het mogelijk maken. TipTalk is een bedrijf dat ondersteund wordt door Samsung. Het bedrijf heeft een horlogeband ontworpen die contact maakt met je smartphone. Wanneer de band is verbonden is het mogelijk om de geluidsignalen van een gesprek om te zetten in een signaal dat door het lichaam getransporteerd kan worden. Door je vinger op je oor te leggen wordt het signaal weer omgezet in geluid.

TipTalk

We kunnen al contactloos betalen en het wordt misschien ook mogelijk om te bellen zonder smartphone aan je oor. TipTalk is een horlogeband die geluidsignalen omzet en via je lichaam transporteert. Wanneer je met je vinger je oor aanraakt kan je horen wat er gezegd wordt. Door deze technologie kan je dus misschien in de toekomst over straat zonder telefoon in je handen en alsnog bellen! Nog een voordeel van deze technologie is dat meeluisteren bijna niet mogelijk is. Het geluidssignaal dat door je lichaam wordt getransporteerd is onhoorbaar totdat je je vinger tegen je oor aanhoudt.

Hoe werkt het?

Hoewel Samsung niet in details treedt over de TipTalk, vermoedt men dat de band een vergelijkbare techniek gebruikt als Disney Research enkele jaren geleden in een onderzoeksproject gebruikte. De band zet geluidsgolven om in een signaal dat door het lichaam kan worden geleid. Door je vinger tegen je oor aan te houden wordt het signaal weer omgezet in een geluidsignaal. De vingertop en het oor vormen zo samen een speaker waardoor het mogelijk is om het geluid te horen als een fluistering.

Samenwerking

Volgens bronnen werkt TipTalk samen met het Chinese BeStar voor de horlogeband. TipTalk is geen product van Samsung zelf. Samsung stimuleert de groei in nieuwe technologieën en helpt organisaties met een startup. TipTalk is 1 van deze bedrijven. Samsung wil hiermee voorkomen dat innovatieve ideeën niet verloren gaan wanneer jonge bedrijven niet genoeg financiële basis hebben om een project te voltooien. Tegelijkertijd voorkomt Samsung hiermee dat goede ideeën terecht komen bij de concurrent.

Geplaatst op 3 januari 2016

Delen via:

Esmee

Over Esmee

Esmeé versterkt het team van JouwAanbieding als stagiaire Marketing & Communicatie. Met haar creatieve hersenspinsels en gevoel voor taal bedenkt ze de leukste ideeën ter promotie van JouwAanbieding.nl. Daarnaast houdt ze met een scherp en kritisch oog alle dagaanbiedingen in de gaten.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Pete Sampras (49)Amerikaans tennisserPete Sampras
  • Klaas-Jan Huntelaar (37)Nederlandse voetballerKlaas-Jan Huntelaar
  • Mark Knopfler (71)Britse gitarist en zanger (Dire Straits)Mark Knopfler
  Verleden vandaag
  • IBM lanceert PC (1981)Computerfabrikant IBM lanceert een computer voor de consumentenmarkt: de PC.IBM lanceert PC
  • Oprichting Willem II (1896)De Tilburgse voetbalclub Willem II wordt opgericht.Oprichting Willem II
  Spreuk van de dag

  Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven