Blog

Sinterklaas koopt vaker cadeautjes online

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Esmee
Categorie: Feestdagen
Geplaatst op: 14/11/2015

14
nov

Online shoppen is voor Sinterklaas een steeds belangrijkere manier van inkopen doen. Hij heeft een duidelijker overzicht van alle verschillende producten en hij hoeft zelf niet meer met de cadeautjes te sjouwen, omdat ze thuis bezorgd worden. Cadeautjes kopen via de smartphone vindt Sinterklaas ook steeds makkelijker en dat gaat hij dan ook steeds vaker doen.

Sinterklaas koopt cadeautjes vaker online. Dit blijkt uit onderzoek van Q&A Research & Technology. We vinden het makkelijker omdat we een groter overzicht hebben van het aanbod en we kunnen de pakjes op het werk ontvangen. Ook vinden we het een minder groot probleem om producten via de smartphone te bekijken en te bestellen.

Sinterklaas koopt online

We shoppen steeds meer online en met de feestdagen bereikt dit zijn piek. Meer huishoudens kopen dit jaar online cadeautjes voor Sinterklaas. Volgens een onderzoek dat door Q&A Research & Technology is uitgevoerd vinden consumenten het een makkelijkere manier van inkopen doen tijdens de drukke feestdagen. Daarnaast kunnen de pakketjes op het werk geleverd worden en is het makkelijker om ze mee naar huis te smokkelen. Van alle ondervraagden geeft ongeveer 53% aan cadeautjes online te bestellen.

Groter uitpakken

Het Sinterklaasfeest is volgens het onderzoek van Q&A minder populair geworden, maar mensen die het vieren pakken wel steeds groter uit. Ongeveer 83% van de respondenten geeft aan meer dan 1 cadeautje te kopen met Sinterklaas. 53% daarvan denkt ‘waarschijnlijk wel’ iets online te zullen kopen. Q&A verwacht geen omzetdaling voor winkeliers door de gedaalde populariteit.

Mobiel

Naast de stijging In de online aanschaf van cadeautjes worden de pakjes ook op meer verschillende manieren gekocht. Meer mensen vinden het een minder groot probleem om cadeautjes te kopen via de smartphone. Eerder werd er in een onderzoek aangetoond dat mensen het beeldscherm te klein vinden om een product goed te kunnen bekijken, maar dit jaar is dat minder een issue. Natuurlijk vinden de meeste mensen het nog steeds fijn om de producten eerst te zien, te voelen of te ruiken. Het geeft ze een beter idee van wat ze kopen, hoe groot het is en wat de kwaliteit ervan is. Verder weten mensen dan ook zeker dat ze de cadeautjes op tijd in huis hebben.

Ga jij dit jaar ook Sinterklaas vieren, maar heb je geen inspiratie voor een leuk cadeau? Bekijk dan de Sinterklaas cadeautips! Je vindt hier een leuk overzicht met allemaal leuke cadeaus speciaal geselecteerd voor het Sinterklaasfeest.

Geplaatst op 14 november 2015

Delen via:

Esmee

Over Esmee

Esmeé versterkt het team van JouwAanbieding als stagiaire Marketing & Communicatie. Met haar creatieve hersenspinsels en gevoel voor taal bedenkt ze de leukste ideeën ter promotie van JouwAanbieding.nl. Daarnaast houdt ze met een scherp en kritisch oog alle dagaanbiedingen in de gaten.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Britney Spears (42)Amerikaanse zangeresBritney Spears
  • Lucy Liu (55)Amerikaanse actriceLucy Liu
  • Jan Ullrich (50)Duitse wielrennerJan Ullrich
  Verleden vandaag
  • Opening St Paul's Cathedral (1697)In Londen wordt de beroemde St Paul´s Cathedral geopend. In 1981 trouwde Prins Charles en Lady Diana hier.Opening St Paul's Cathedral
  • Octrooi op verwisselbaar scheermesje (1901)Het octrooi op het verwisselbare scheermesje komt in handen van Gilette.Octrooi op verwisselbaar scheermesje
  Spreuk van de dag

  Essentie van het leven, is te krijgen wat je kunt geven.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven