Blog

Sisterhood; Internationale Vrouwendag

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Esmee
Categorie: Feestdagen
Geplaatst op: 8/3/2016

8
maa

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Over de hele wereld wordt de vrouw in het zonnetje gezet. Op deze dag kan je iets kleins doen voor de buurvrouw, vriendinnen of moederlief. Maar deze dag is niet alleen om deze reden in het leven geroepen.

Het idee voor Internationale Vrouwendag ontstond in het begin van de 20e eeuw doordat vrouwen niet gelijk met mannen werden behandeld. Zo hadden vrouwen een lager loon dan mannen en was er geen algemeen kiesrecht. Doordat vrouwen wereldwijd hun stem lieten horen werd er in 1910 een vrouwenconferentie georganiseerd in Kopenhagen. Op deze conferentie werd besloten dat er een Internationale Vrouwendag moest komen. Pas in 1917 werd de datum 8 maart aangewezen al dag van de vrouw, omdat vrouwen op deze datum in Sint-Petersburg in opstand kwamen tegen de verschrikkelijke gebeurtenissen van de Eerste Wereldoorlog.

Sisterhood activiteiten

Vrouwendag kan je op verschillende manieren vieren. Meestal wordt het gevierd aan de hand van een specifiek thema. Dit jaar is het thema ‘Sisterhood’, waarbij de nadruk ligt op solidariteit met vrouwen in de hele wereld. In Den Haag wordt vandaag een protestmars gelopen tegen Boko Haram, de terreurorganisatie die in Nigeria honderden meisjes heeft ontvoerd. In Alkmaar wordt er een lezing gegeven waarbij vrouwen op verschillende manieren in de schijnwerpers worden gezet. In Amsterdam kan je naar de film ‘Houdt God van vrouwen?’ of naar een verwenavondje met gesprekken over ontmoeting, inspiratie, kracht en verbondenheid. Tijdens de gesprekken krijg je een heerlijke handmassage en kan er genoten worden van workshops, een High Tea en een catwalkshow.

Aandacht voor jezelf of een ander

Om als vrouw Internationale Vrouwendag te vieren hoef je niet persé mee te doen aan een opstand of naar een lezing te gaan. Internationale Vrouwendag is er ook om vrouwen in het zonnetje te zetten en net iets meer aandacht te geven. Shop vandaag eens online in de webwinkels van bijvoorbeeld Wehkamp, Douglas of Kadowereld.nl en verras jezelf of iemand anders met een mooi gebaar!

Geplaatst op 8 maart 2016

Delen via:

Esmee

Over Esmee

Esmeé versterkt het team van JouwAanbieding als stagiaire Marketing & Communicatie. Met haar creatieve hersenspinsels en gevoel voor taal bedenkt ze de leukste ideeën ter promotie van JouwAanbieding.nl. Daarnaast houdt ze met een scherp en kritisch oog alle dagaanbiedingen in de gaten.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Jean-Marie Le Pen (96)Franse politicusJean-Marie Le Pen
  • Lionel Richie (75)Amerikaanse zangerLionel Richie
  • Sjors Fröhlich (57)Nederlands radio- en televisiepresentatorSjors Fröhlich
  Verleden vandaag
  • Eerste draadloze telefoon (1926)In Berlijn wordt de eerste draadloze telefoon gedemonstreerd. De telefoon blijft zich in de loop van de jaren ontwikkelen.Eerste draadloze telefoon
  • Opening Huis van de Toekomst (1989)Toenmalig minister van VROM opende op deze dag het Huis van de Toekomst. Het gaf de burger een kijkje in slimme technologie.Opening Huis van de Toekomst
  Spreuk van de dag

  Ik heb geen schoonmoeder, ik heb een trouw-ma.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven