Blog

Vandaag is het Halloween!

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Naomi
Categorie: Feestdagen
Geplaatst op: 31/10/2015

31
okt

Pompoenen, spoken, katten en symbolische kleurencombinaties voor je verkleedoutfit en je versierde huis: Halloween is een feest waar je op je hoede dient te zijn. Trick or treat?!

Vandaag is het Halloween. Vanavond trekken volwassenen en kinderen hun griezeligste outfits aan en gaan langs de deur om dorpsgenoten de stuipen op het lijf te jagen. Na bijgekomen te zijn van de schrik, worden de verklede monsters, skeletten, spoken en ander gespuis getrakteerd op snoep. En krijgen ze niks, dan halen ze vast en zeker een truc met je uit. Een gewaarschuwd mens telt voor 2!

Halloween: All Hallows Eve

Heel vroeger eindigde het jaar volgens de Keltische kalender op de dag dat Halloween momenteel wordt gevierd. Het nieuwe jaar begon op 1 november en dat betekende dat 31 oktober ‘oudjaarsavond’ was. De naam Halloween stamt af van All Hallows Eve, het Engels voor Allerheiligenavond. Halloween werd eerst enkel in Groot-Brittannië gevierd. Men legde voedsel voor de deuren om de goede geesten aan te trekken. Lag er geen voedsel, dan kon het volgens de verhalen nog eens slecht met je aflopen. Om de slechte geesten buitenshuis te houden, droegen de mensen maskers. De immigratie van de Europeanen naar de Verenigde Staten zorgde ervoor dat Halloween ook daar een traditie werd. Vandaag de dag is het daar één van de populairste nationale feestdagen, waar zelfs de sterren letterlijk en figuurlijk alles uit de kast trekken om een over-the-top Halloweenparty te hosten.

Trick or treat

Gewapend met uitgeholde pompoenen, een mandje of zak dragend en gehuld in de meest angstaanjagende, schattige, bijzondere of hysterische outfits trekt jong en oud langs de deuren om buurtbewoners eens goed te laten schrikken. Huizen zijn van boven tot onder versierd met opgezette zwarte katten, doodskisten, geraamtes op een stokje en heel veel spinrag. Bij elk huis wordt aangebeld en in koor wordt geroepen: ‘Trick or treat!’. Geef die schatjes een snoepje, want anders halen ze rottigheid uit. De kleintjes vallen na een avond griezelen als een blok in slaap en de volwassenen feesten tot in de late uurtjes door.

Gevaarlijke kleurencombinaties

Er wordt veel aandacht besteed aan de Halloweenkostuums en de versiering. De regel is simpel: hoe enger, hoe beter. Op het web en de social media rouleert een heus lijstje met de symbolische betekenis van de kleuren, dat zeker even moet worden genoemd. Stel je voor dat je geen matching kleurcombinatie hebt voor je kleedje of je interieur. Dat is toch een angstaanjagende gedachte?

KleurSymbool voor
ZwartDood, nacht
OranjePompoenen, herfst
GroenMonsters
PaarsNacht, mystiek
RoodBloed, vuur
BlauwWater, lucht

Hallo(ween) Nederland

De laatste jaren wordt Halloween ook op sommige plaatsen in Nederland gevierd. In winkelketens vind je voortaan kant-en-klare pompoenen, papieren serviesgoed met zwarte katten en cupcakevormpjes met vampiers. Kroegen houden een Halloween Happy Hour en bioscopen organiseren een Fright Night met alle delen van de Halloweenfilms. Voor degene die vanavond lekker angstaanjagend gaan griezelen, veel plezier toegewenst! Voor degene die vroeg naar bed gaan, zorg wel voor voedsel of snoep buiten bij de voordeur, want je weet maar nooit…

Happy Halloween!

Geplaatst op 31 oktober 2015

Delen via:

Naomi

Over Naomi

Het schrijven van een tekst is een bijzonder vak apart, maar Naomi weet altijd hoe ze de juiste toon moet raken. Met haar krachtige teksten informeert deze stralende onderwijzeres jou over de leukste onderwerpen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • Renée Zellweger (55)Amerikaanse actriceRenée Zellweger
    • Albert Verlinde (63)TV-presentator (RTL Boulevard)Albert Verlinde
    • Femke Halsema (58)Nederlandse politicaFemke Halsema
    Verleden vandaag
    • Robinson Crusoe uitgegeven (1719)Het wereldberoemde boek Robinson Crusoe, geschreven door Daniel Defoe, wordt voor het eerst uitgegeven.Robinson Crusoe uitgegeven
    • Uitbreiding Rotterdamse metro (1985)De verlenging van de Rotterdamse metrolijn naar station 'de Akkers' in Spijkenisse wordt in gebruik genomen.Uitbreiding Rotterdamse metro
    Spreuk van de dag

    Ik heb geen 9 tot 5 mentaliteit, eerder van 10 tot 3.

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven