Blog

Vandaag vieren we Vaderdag!

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Naomi
Categorie: Feestdagen
Geplaatst op: 21/6/2015

21
jun

Op de derde zondag in juni vieren we in Nederland Vaderdag. Een dag om vaders, opa’s en liefhebbende echtgenoten eens goed te verwennen met allerhande cadeautjes of mee te nemen naar een leuke evenement. Vaderdag is aan het begin van de 20e eeuw ontstaan in Amerika en sinds 1937 viert ons land deze dag ook.

Vandaag is het Vaderdag. Vandaag zetten we onze vaders, opa’s en mannelijke echtgenoten in het zonnetje. We overladen hem met allerhande, praktische en/of zelfgeknutselde cadeautjes en brengen hem een heerlijk ontbijtje op bed. Papa staat in het middelpunt van de belangstelling en daar geniet hij stiekem heel erg van.

Papa, ik lijk zoveel op jou

Herinner je het verhaal van Moederdag nog? Over het meisje Anna Jarvis die één grote wens had na het overlijden van haar zieke moeder? Dat de president van de Verenigde Staten haar verzoek inwilligde en begin 20e eeuw Moederdag tot een nationale feestdag uitriep? Weet je het nog? Nou, veel mensen denken ook Vaderdag zo is ontstaan. Dat is echter niet zo. Het verhaal gaat dat in 1909 Vaderdag werd geïntroduceerd door Sonora Smart Dodd uit Washington. Zij wilde de kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader, een veteraan en weduwnaar, eren. Het Congres voelde er werkelijk niets voor, ondanks de steun van de president. Onofficieel vierde men Vaderdag en ook deze feestelijke dag waaide over naar Europa. In 1937 werd er voor het eerst Vaderdag in ons land gevierd. Pas in 1972 zorgde Richard Nixon ervoor dat Vaderdag een nationale feestdag werd in Amerika.

Papa don’t preach

De zelfgekleide asbak, de kartonnen stropdas of geverfde geluksteen: je vader heeft het vast nog ergens bewaard. Maar waarmee maak je de man anno 2015 nu écht blij? Zomer 2015 staat geheel in het teken van de barbecue. Ludieke en handige accessoires, die je kunt kopen bij allerhande (web)winkels, maken van vaderlief een echte Grillmeister. En wat dacht je van Tour de France gadgets? Bidons, bellen, fietspakketten…het is overal te koop. Een boek (over sport) doet het altijd goed of je maakt je vader blij met iets voor de computer. Vrouwen geven hun echtgenoot vaak een restaurantbon of een beleving. Slim bedacht, want daar hebben ze namelijk zelf ook iets aan.

Papa was a rolling stone

De derde zondag in juni is het regelmatig heerlijk weer en dus ideaal om erop uit te trekken. Wat ga jij vandaag doen? Of liever gezegd wat wil vaders vandaag doen? In Amsterdam is het de laatste dag van de Open Tuinen Dagen en in het pittoreske Brabantse Veghel is het weer tijd voor de jaarlijkse vlooienmarkt, net als in de IJ-hallen van Amsterdam waar menigeen de kraampjes heeft uitgestald. De liefde van de man gaat door de maag: in Venlo kun je naar Lekker Venlo: een heerlijk culinair evenement en in de stad Maastricht vindt het Bierfestival de 24uurs van Maastricht plaats. Ook is het vandaag de laatste dag van de Architectuur Dagen en het Aalsmeer Flowerfestival. Wil je manlief of (o)pa echt blij maken? Neem hem dan mee naar de TT in Assen.

Wat je ook gaat doen, wij wensen je een fijne Vaderdag toe! Mocht je nog op zoek zijn naar een verlaat Vaderdag-cadeau, bekijk dan de JouwAanbieding Vaderdag cadeautip pagina.

Geplaatst op 21 juni 2015

Delen via:

Naomi

Over Naomi

Het schrijven van een tekst is een bijzonder vak apart, maar Naomi weet altijd hoe ze de juiste toon moet raken. Met haar krachtige teksten informeert deze stralende onderwijzeres jou over de leukste onderwerpen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Lucia Rijker (55)Nederlandse boksster en filmactriceLucia Rijker
  • Alberto Contador (40)Spaanse wielrennerAlberto Contador
  • Richard Krajicek (51)Voormalige proftennisser. Won in 1996 Wimbledon.Richard Krajicek
  Verleden vandaag
  • Top 4000 op Radio 10 Gold (2005)De langste populariteitshitlijst ooit begon op deze dag met uitzenden. De marathon uitzending zou duren tot 24 december.Top 4000 op Radio 10 Gold
  • Aantreden regering na langste formatie (2011)In België treedt regering-Di Rupo aan, na een formatie van 541 dagen. Hiervoor kreeg België een Guinnes Book of Records vermelding.Aantreden regering na langste formatie
  Spreuk van de dag

  Als je naar het verleden kijkt, sta je met je rug naar de toekomst.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven