Blog

Verlies voor Groupon, omzet groeit licht

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Groepsaankopen
Geplaatst op: 28/7/2016

28
jul

Na elk kwartaal maakt deal-gigant Groupon haar resultaten van de 3 voorgaande maanden bekend. Via een omzetrapport laat Groupon dit keer weten dat het afgelopen kwartaal een kleine omzetgroei van 2% heeft weten te realiseren. Wel rapporteert het bedrijf opnieuw verlies, in totaal 104 miljoen dollar in afgelopen kwartaal.

Positieve geluiden ondanks verlies

Groupon, de wereldwijde aanbieder van lokale deals, heeft afgelopen kwartaal een omzetgroei van 2% gerealiseerd, wat resulteert in een totale omzet van 756 miljoen euro. De groei komt voornamelijk uit de Verenigde Staten, waar 7% meer omzet werd gehaald. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika daalde de omzet met 3%. Groupon lijdt desondanks de omzetgroei wereldwijd verlies; afgelopen kwartaal werd een verlies van 104 miljoen dollar gerapporteerd. Vorig jaar wist Groupon nog een winst van 94,8 miljoen dollar te realiseren. Groupon CEO Rich Williams is ondanks het verlies optimistisch over de resultaten: "We hebben 1 miljoen nieuwe klanten mogen verwelkomen, het hoogste aantal in meer dan 2 jaar".

Groupon Goods

De grootste omzetgroei haalde Groupon afgelopen kwartaal uit Groupon Goods. Via Groupon Goods verkoopt de deal-website producten uit eigen voorraad en producten van andere partijen. De marges op deze deals zijn voor Groupon groter dan de marges die het bedrijf verdient op lokale deals, zoals scherpe restaurantdeals of welnessarrangementen.

Geplaatst op 28 juli 2016

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Hendrik W. Mesdag (1831 - 1915)Nederlands schilder en museumoprichterHendrik W. Mesdag
  • Peter Fonda (1940 - 2019)Amerikaanse acteurPeter Fonda
  • Sugar Lee Hooper (1948 - 2010)Nederlandse zangeresSugar Lee Hooper
  Verleden vandaag
  • Sven Kramer gediskwalificeerd (2010)Sven Kramer wordt tijdens de 10 km op de Olympische Spelen gediskwalificeerd voor het tweemaal rijden van de binnenbaan.Sven Kramer gediskwalificeerd
  • Octrooi dieselmotor (1893)In Duitsland wordt er octrooi verleend aan Rudolf Diesel voor zijn revolutionaire dieselmotor.Octrooi dieselmotor
  Spreuk van de dag

  Je kunt alleen tijd verspillen, als je vergeet te genieten

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven