Blog

Vier de zomer!

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Naomi
Categorie: Seizoenen
Geplaatst op: 22/6/2015

22
jun

Gisteren in de zomer officieel begonnen! Heerlijke temperaturen, genieten van de zon op het strand of met vrienden op een festival; de komende maanden vormen voor velen hét seizoen van het jaar. Er is ook dit jaar weer veel om naar ui te kijken!

Met de zomerzonnewende begint op het noordelijk halfrond de zomer. De zon gaat dan door het zomerpunt en bereikt vervolgens de allerhoogste stand boven de horizon. Het blijft die dag dus veel langer licht: gisteren was dan ook de langste dag van het jaar. De zomer is één van de vier seizoenen naast lente, herfst en winter en betreft de volgende vier maanden: juni – juli – augustus – september (nazomer). De zomer eindigt met de zogenaamde herfst-equinox rond 20 september.

In the summertime where the weather is fine

De meteorologische zomer loopt – waarschijnlijk om praktische redenen – van 1 juni tot 1 december. In principe staat de zomer garant voor hoge temperaturen, langer licht en hier en daar een onweersbui om af te koelen. Maar in Nederland zijn zomers onvoorspelbaar. Zo komt het regelmatig voor dat we een hittegolf in juni hebben en tijdens de zes weken zomervakantie weg regenen op de camping in eigen land, om vervolgens in september te worden verblijd met een prachtige nazomer. De afgelopen 300 jaar was de zomer van 1947 de warmste zomer ooit met een gemiddelde temperatuur van 18,7 graden – op 25 juni liep het kwik op tot 35,2 graden. De koudste augustusmaand was die van 1914, maar die van 2014 was ook extreem laag qua temperatuur. Laten we hopen dat we een warme zomer tegemoet gaan!

Ik heb de zomer in mijn bol

Naar het strand, een dagje uit, varen, (veel) ijsjes eten, op het terras vertoeven, op vakantie gaan, het buitenleven…de zomer is één groot feest. Zo’n 10,7 miljoen Nederlanders gaan met vakantie deze zomer. Frankrijk, Duitsland en Spanje zijn geliefde vakantiebestemmingen, maar de laatste jaren kiezen veel landgenoten om gezellig op een camping in de buurt te blijven. Met het wisselvallige weer van de afgelopen tijd zijn er ook massaal vliegvakanties naar Griekenland en Turkije geboekt. Iedereen wil namelijk een vakantie met zonzekerheid. Leuke bijkomstigheid: van genoeg zonlicht (vitamine D) word je extreem gelukkig. Zorg wel voor goede bescherming: smeer je regelmatig in met een hoge factor en blijf tussen 12:00-15:00 uur uit de zon. Genoeg drinken en een hoofddeksel raden we ook aan. Fijne vakantie!

Festivalfever

De laatste jaren is het booming business: festivals. In de zomer kun je overal (ter wereld) terecht voor de beste festivals en leukste events. Heerlijk met vrienden en vriendinnen naar een mooie plek waar je los kunt gaan op de meest fijne muziek, geweldige optredens of kunt genieten van kunst en cultuur. Deze festivals en events mag je dit jaar zeker niet missen:

donderdag 25 juniRock Werchter (België)
vrijdag 26 juni98Down the Rabbit Hole (Eeuwijk)
vrijdag 26 juniConcert at Sea (Brouwershaven, Zeeland)
zaterdag 27 juniFestival De Beschaving (Utrecht)
zaterdag 27 juniGimme Shelter Festival (Lelystad)
zaterdag 27 juniZomerkriebels (Utrecht)
zaterdag 27 juniAwakenings Festival (Halfweg)
zaterdag 27 juniMundial (Tilburg)
zondag 28 juniParkpop (Den Haag)
vrijdag 3 juliWish Outdoor (Beek en Donk)
zaterdag 4 juliSensation (Amsterdam)
vrijdag 10 juliNorth Sea Jazz (Rotterdam)
zaterdag 11 juliBospop (Weert)
vrijdag 17 juliDe Parade (Utrecht)
zaterdag 18 juliZomerfeesten (Nijmegen)
zondag 19 juliMilkshake Festival (Amsterdam)
vrijdag 24 juliZwarte Cross Festival (Lichtevoorde)
vrijdag 24 juliTomorrowland (België)
maandag 27 juliGay Pride (Amsterdam)
zaterdag 1 augustusDance Valley (Velsen-Zuid)
zaterdag 8 augustusDutch Valley (Velsen-Zuid)
zaterdag 8 augustusLoveland (Amsterdam)
donderdag 20 augustusPukkelpop (België)
vrijdag 21 augustusLowlands (Biddinghuizen)
zaterdag 22 augustusStrand Festival ZAND (Almere)
zaterdag 29 augustusMysteryland (Vijfhuizen)
zaterdag 29 augustusFestival Strand (Vleuten)

Maar er is nog veel meer leuks. Speur het internet af voor festivals en tickets en geniet van de zomer. Wat je ook gaat doen de komende maanden, wij wensen jou in ieder geval erg veel plezier toe!

Geplaatst op 22 juni 2015

Delen via:

Naomi

Over Naomi

Het schrijven van een tekst is een bijzonder vak apart, maar Naomi weet altijd hoe ze de juiste toon moet raken. Met haar krachtige teksten informeert deze stralende onderwijzeres jou over de leukste onderwerpen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • Renée Zellweger (55)Amerikaanse actriceRenée Zellweger
    • Albert Verlinde (63)TV-presentator (RTL Boulevard)Albert Verlinde
    • Femke Halsema (58)Nederlandse politicaFemke Halsema
    Verleden vandaag
    • Robinson Crusoe uitgegeven (1719)Het wereldberoemde boek Robinson Crusoe, geschreven door Daniel Defoe, wordt voor het eerst uitgegeven.Robinson Crusoe uitgegeven
    • Uitbreiding Rotterdamse metro (1985)De verlenging van de Rotterdamse metrolijn naar station 'de Akkers' in Spijkenisse wordt in gebruik genomen.Uitbreiding Rotterdamse metro
    Spreuk van de dag

    Ik heb geen 9 tot 5 mentaliteit, eerder van 10 tot 3.

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven