Blog

Wat te doen op Hemelvaartsdag?

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Naomi
Categorie: Feestdagen
Geplaatst op: 14/5/2015

14
mei

40 dagen na Pasen is het Hemelvaart. De dag waarop Jezus naar zijn vader in de hemel vaart. Een vrije dag voor veel Nederlanders die er deze dag er graag op uit trekken. Op Hemelvaartsdag is er namelijk genoeg te beleven in ons land: van dauwtrappen tot festivals, van braderieën tot kunstmarkten, van foodtrucks tot pretparken. Er is genoeg te doen voor jong en oud!

Vandaag is het Hemelvaart, welke op de veertigste dag na Pasen – en tien dagen voor Pinksteren - plaatsvindt. Op deze dag – en de naam zegt het al – vaart (=gaat) Jezus naar de hemel, naar zijn vader God. Hemelvaartsdag valt altijd op een donderdag en is in veel landen een erkende feestdag. De gelovigen onder ons zullen vandaag dan ook een mis bezoeken of naar de kerk gaan.

Dauwtrappen

Het is een oud gebruik om op Hemelvaartsdag te gaan dauwtrappen. Deze van oorsprong Germaanse traditie is ontstaan, doordat er destijds mensen waren die reeds om drie uur in de nacht op blote voeten in het gras stonden en vol overgave liederen zongen. De dauw op het gras zou enigszins zuiverend werken. Misschien ben jij vandaag voor dag en dauw de natuur in gegaan? In Midwolda, Drouwen, Zwolle, Laren, Naarden en Den Haag heetten betrouwbare gidsen je van harte welkom op de goed georganiseerde en welbekende dauwtraptochten. Zij hebben geïnteresseerden te voet, te fiets of per auto meegenomen op een spannende tocht. Heb je het gemist? Dan is het zeker een aanrader voor een volgende keer. In Hellendoorn organiseert men trouwens weer voor 10.000 bezoekers Dauwpop: een festival met een breed muzikaal programma. Hartstikke leuk!

Hemelvaart 2015

Wat ga jij vandaag doen? Hemelvaart is voor veel mensen een vrije dag en met droog weer betekent dat er ook veel mensen op uit trekken. Pretparken, speeltuinen, dierentuinen en het strand worden door families en vrienden veelvuldig bezocht. Er wordt gewandeld, gefietst en op terrasjes gezeten. Wil je eens wat anders, reis dan af naar Scheveningen waar het vandaag een paradijs is voor de oldtimerliefhebber. Voor het Kurhaus en op de boulevard vindt voor de derde maal Aircooled Scheveningen plaats. Vandaag wordt ook het startsein gegeven voor de volgende evenementen die tot zondag 17 mei a.s. gehouden worden. In Lemmer kun je genieten van Lemmer Ahoy: zeilboten, kermis en een gezellige markt in het pittoreske Friese stadje.

In Breda swingt het de pan uit met het Breda Jazz Festival, in Utrecht staat de Jaarbeurs in het teken van cultuur tijdens Cultifest 2015 en in Rotterdam kunnen smulpapen zich tegoed doen aan allerhande lekkernijen op het Food Truck Festival Trek. In het Gelderse Vaassen wordt wederom de Vaasaqua gehouden: een boekenmarkt, braderie en kunstmarkt in één. En in het Drentse Dwingeloo staat net als voorgaande jaren de keramiekmarkt op het programma.

Genoeg te doen dus op Hemelvaartsdag en hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind. En wat je ook gaat doen: wij wensen je veel plezier vandaag!

Geplaatst op 14 mei 2015

Delen via:

Naomi

Over Naomi

Het schrijven van een tekst is een bijzonder vak apart, maar Naomi weet altijd hoe ze de juiste toon moet raken. Met haar krachtige teksten informeert deze stralende onderwijzeres jou over de leukste onderwerpen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • James Cameron (68)Canadees filmregisseur, scriptschrijver en filmproducentJames Cameron
  • Ed van Thijn (1934 - 2021)Nederlands politicusEd van Thijn
  • Paul Jambers (77)Vlaams journalist, televisiepresentator, programmamakerPaul Jambers
  Verleden vandaag
  • Ringo Starr bij The Beatles (1962)Ringo Starr sluit zich aan bij de band The Beatles. Hij vervangt drummer Pete Best.Ringo Starr bij The Beatles
  • 1e kabelverbinding Europa - Noord Amerika (1858)Via deze trans-Atlantische telegraafkabel kon men door morse-code communiceren in enkele minuten. Het was nog wel fraudegevoelig.1e kabelverbinding Europa - Noord Amerika
  Spreuk van de dag

  Het aardige van ego?sten is dat ze nooit over anderen praten.

  Website van de dag
  Ditismijnteam.nl screenshot
  Ditismijnteam.nlMaak snel en gratis je eigen teamsite, helemaal in de stijl van jouw club, incl. standen en wedstrijdschema's.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven