Blog

Winnaars Gouden Loeki kwartaal 1 2017 bekend

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Lifestyle
Geplaatst op: 12/4/2017

12
apr

De 10 leukste, beste en meest opvallende TV-reclames van de afgelopen 3 maanden zijn bekend. Ster Gouden Loeki heeft 10 kwartaalwinnaars bekend gemaakt, die aan het eind van het jaar met de andere kwartaalwinnaars gaan strijden om de felbegeerde Gouden Loeki! De winnaars, waaronder Heineken, Douwe Egberts en Jumbo, zijn gekozen door een onafhankelijk publiekspanel.

Gouden Loeki 2017

Iedere maand worden er honderden nieuwe commercials getoond op de Nederlandse TV, maar welke reclames zijn volgens het Nederlands publiek nou het leukst/best/grappigst? De Ster Gouden Loeki wordt sinds 1995 uitgereikt aan de beste commercial van het jaar, en ook in 2017 strijden reclamemakers en bedrijven weer om de felbegeerde prijs. Per kwartaal worden er door een onafhankelijk publiekspanel 10 reclames gekroond tot kwartaalwinnaar. Deze winnaars strijden met de andere kwartaalwinnaars aan het eind van het jaar om de Gouden Loeki. De winnaars van kwartaal 1, dus de periode van januari tot en met maart 2017, zijn nu bekend gemaakt!

Kwartaalwinnaars

De volgende 10 commercials zijn door het publiekspanel uitgeroepen tot Kwartaal 1 winnaars:

Douwe Egberts - Burendagen

Heineken- The Invention

IKEA - Duurzaam en betaalbaar

Jumbo - Gezonder Eten

McDonald's - Maestro

Simpel - Iedereen een iPhone

Spa - Cycles

Specsavers - Dierenarts

Volkswagen - Zit

Yarden - Maak de dood bespreekbaar

Verkiezing

De rest van het jaar worden er per kwartaal 10 nieuwe winnaars bekend gemaakt. Uit een totaal van 40 winnaars kiest het publiekspanel opnieuw een Top 10. Het Nederlandse publiek kan vervolgens ook op deze Top 10 stemmen. Het oordeel van het panel en het publiek wegen beide voor 50% mee in het bepalen van de uiteindelijke winnaar van de Ster Gouden Loeki 2017.

Historie Ster Gouden Loeki

De organisatie Ster (Stichting Etherreclame) reikte in 1995 voor het eerst een Ster Gouden Loeki uit. KLM won toen de prijs met de reclame 'Zwanen'. De Gouden Loeki verkiezing is in het leven geroepen om Nederlanders actief bij reclame te betrekken, en is dan ook de enige reclameprijs waar het publiek en niet een jury de uiteindelijke winnaar bepaalt. Een grotere betrokkenheid leidt volgens Ster tot een grotere acceptatie van reclame: reclame is leuk! Daarnaast wil Ster reclamemakers belonen en stimuleren om aantrekkelijke commercials te maken. Vanaf 2002 is de finale ook live op TV te volgen.

Geplaatst op 12 april 2017

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • Martin Lawrence (59)Amerikaanse komiek en acteur (Bad Boys)Martin Lawrence
    • Vanessa Carlton (44)Amerikaanse artieste en pianiste (A Thousand Miles)Vanessa Carlton
    • Bart de Graaff (1967 - 2002)Nederlandse televisiemaker (BNN)Bart de Graaff
    Verleden vandaag
    • Evers op Radio 538 (2000)Edwin Evers presenteert op Radio 538 voor het eerst het ochtendprogramma 'Evers Staat Op'.Evers op Radio 538
    • Val kabinet Kok-II (2002)Het kabinet Kok-II dient ontslag in naar aanleiding van het rapport over de val van het Bosnische Srebrenica.Val kabinet Kok-II
    Spreuk van de dag

    Eigenwijs is ook wijs!

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven