Blog

Zalando wil uitsluitend marktplaats worden

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 1/3/2019

1
maa

Om consumenten alle mogelijke producten te bieden, wil Zalando transformeren van winkel naar een marktplaats. Via verkoop van derden is het aanbod groot en de voorraad en het financiele risico klein, beredeneert de webwinkel.


Over vijf jaar moeten derde partijen, zoals merken en leveranciers, veertig procent van de consumentenomzet realiseren op Zalando. Dat is nu tien procent, weet nieuwssite Emerce. Het management van Zalando zet vol in op een marktplaatsstrategie. De jaarcijfers van Zalando lieten deze week een groei van 25 procent zien en een vergelijkbaar vooruitzicht voor het huidige jaar.

Geen voorraad meer

Dat kan hoger, zegt Zalando. De modewinkel denkt dat consumenten in de toekomst vaker en meer kleding via internet gaan kopen. Het aantal aanbieders zal dan ook niet afnemen maar toenemen. Zalando kiest daarom een strategie waarbij het het startpunt wil worden voor shoppers. Daarvoor moeten dan wel alle gewenste producten in de schappen liggen. Enkel wanneer Zalando verandert van een winkel in een marktplaats kan het die ambitie realiseren. “We delen onze technologie, data en logistiek met verkooppartners”, licht CEO Rubin Richter toe. “Ons voordeel wordt dat we verhoudingsgewijs minder eigen voorraad moeten aanhouden en daarmee een lager financieel risico lopen.” Daar staat tegenover dat Zalando dan enkel inkomsten uit commissies heeft.

40 procent van totale omzet
In 2018 leverden derde verkopers een consumentenomzet van 600 miljoen euro, oftewel tien procent van het totaal. Dat moet rond 2023/2024 veertig procent zijn. Verder blijkt dat Zalando nu al de fulfillment doet voor een kwart van de transacties van verkooppartners en dat de omzet met marketingmedia, zoals met het netwerk van 500 influencers, zestig procent steeg. “En dat versnelt”, aldus Richter.

Geplaatst op 1 maart 2019

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Ronaldo (45)Volledige naam Luis Nazario de Lima. Braziliaanse voetballerRonaldo
  • Maarten Stekelenburg (39)Nederlands voetballerMaarten Stekelenburg
  • Jort Kelder (57)Nederlandse presentator en hoofdredacteur QuoteJort Kelder
  Verleden vandaag
  • Eerste Russische atoombom (1949)Rusland, toentertijd de Sovjet-Unie, brengt zijn eerste atoombom tot ontploffing.Eerste Russische atoombom
  • 1e TGV geopend (1981)In Frankrijk opent president Mitterrand de eerste lijn van de 'Train a grande Vitesse', ofwel de TGV. Het traject is Parijs-Lyon.1e TGV geopend
  Spreuk van de dag

  Veel mensen danken een goed geweten aan een slecht geheugen.

  Website van de dag
  SocialDeal.nl screenshot
  SocialDeal.nlElke dag een deal met hoge korting. Zoals lekker eten in een leuk restaurantje voor een scherpe prijsBezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven