Blog

Ziggo start eigen sportzender

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Esmee
Categorie: Sport
Geplaatst op: 2/11/2015

2
nov

Ziggo gaat vanaf 12 november van start met een eigen sportzender, die samen met Sport1 is opgezet. De plannen voor de zender lekten eind augustus al uit, maar nu zijn de details naar buiten gekomen. Naast sportevenementen zal de nieuwe zender ook films en documentaires uit gaan zenden.

Eerder was al bekend dat Ziggo plannen had voor een sportzender, maar nu zijn de details naar buiten gekomen. Op Ziggo Sport kan je kijken naar grote sportevenementen uit binnen- en buitenland. Met het nieuwe sportkanaal hoopt Ziggo zich te onderscheiden van andere aanbieders. De gratis zender gaat via voorkeuzekanaal 14 uitzenden, maar wordt ook online groots gelanceerd. Zo zullen ook voor niet-abonnees live de Formule 1 en El Clásico (de voetbalwedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid) live worden gestreamed.

Talkshow

De samenwerking met Sport1 is opmerkelijk. Voor bepaalde sportevenementen, zoals de Champions League en Formule 1, heeft Sport1 alleen de uitzendrechten voor betaaltelevisie achter de betaalmuur. Niet alle content van Sport1 zal worden overgenomen. De nieuwe zender legt de focus vooral op de grote evenementen in de topsport met een aanvulling van bijvoorbeeld een talkshow ‘Peptalk’ die Jack van Gelder samen met Frank Evenblij gaat presenteren. Verder zijn er sport gerelateerde films en documentaires te zien op Ziggo Sport.

Onderwerpen

Het aanbod dat wordt uitgezonden op de zender varieert van voetbal, autoraces, tennis, hockey en golf tot basketbal, rugby, beachvolleybal en atletiek. Er is veel keus, maar wat misschien wel het belangrijkste is, is dat Ziggo-klanten straks in elk geval gratis rechtstreeks kunnen kijken naar voetbal zoals EK- en WK-kwalificatiewedstrijden en de Spaanse/Portugese-competitie, maar ook naar Formule 1 en NBA-basketbal.

Geplaatst op 2 november 2015

Delen via:

Esmee

Over Esmee

Esmeé versterkt het team van JouwAanbieding als stagiaire Marketing & Communicatie. Met haar creatieve hersenspinsels en gevoel voor taal bedenkt ze de leukste ideeën ter promotie van JouwAanbieding.nl. Daarnaast houdt ze met een scherp en kritisch oog alle dagaanbiedingen in de gaten.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Sven Kramer (38)Nederlandse schaatserSven Kramer
  • Rolf Wouters (61)Nederlandse presentatorRolf Wouters
  • Michael Moore (70)Geengageerde schrijver/tv/filmmaker uit de Verenigde Staten.Michael Moore
  Verleden vandaag
  • PSV landskampioen (2005)PSV wordt voor de 18e keer landskampioen voetbal.PSV landskampioen
  • Wereldboekendag (2011)Op 23 april wordt in meer dan 100 landen de UNESCO Wereldboekendag gevierd.Wereldboekendag
  Spreuk van de dag

  Je hoeft niet snel te zijn, als je maar opschiet.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven