Blog

25 jaar Adobe Photoshop

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Twan
Categorie: Computer
Geplaatst op: 20/2/2015

20
feb

Deze week viert Adobe Photoshop haar 25e verjaardag. Photoshop is al jaren de meest populaire software op het gebied van beeldbewerking ter wereld. Ook op onze redactie wordt het programma door vrijwel iedereen dagelijks gebruikt.

Een foto liegt niet

Photoshop maakt het niet alleen eenvoudig om afbeeldingen te bewerken, maar heeft ook de manier veranderd hoe we naar de realiteit kijken. Dankzij de mogelijkheden van Photoshop (en vergelijkbare software) kunnen we vandaag de dag simpelweg geen foto meer vertrouwen. Ook beroemdheden en de fashion industrie maken gretig gebruik van de software om het uiterlijk vertoon te bewerken zonder in de weer te hoeven gaan met bergen make-up of urenlang in de sportschool te spenderen.

Geschiedenis

De eerste versie van Photoshop verscheen op de markt in 1990 en kon slechts basis aanpassingen verrichten aan foto's zoals uitrekken, scheeftrekken en vervagen. De tweede versie was een verbetering op het gebied van de omgang met kleuren. Tegen de tijd dat de zesde versie verscheen kon de software vlekken wegwerken, verschillende afbeeldingen in lagen over elkaar weergeven en dikke armen of een brede taille als sneeuw voor de zon laten verdwijnen.

Populair

Vijftien versies later is het programma uitgegroeid tot een machtig en invloedrijk instrument door het gebruik - en misbruik - in talloze sectoren; van advertenties en magazine covers tot bedrijfslogo's en politieke propaganda. Ter ere van het 25-jarig jubileum maakte Adobe onderstaande video.

Geplaatst op 20 februari 2015

Delen via:

Twan

Over Twan

Oprichter van JouwAanbieding.nl en hierdoor één van de pioniers in het Nederlandse dagaanbiedingen landschap. Sinds 2007 staat zijn leven letterlijk dag en nacht in teken van dagaanbiedingen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Hendrik W. Mesdag (1831 - 1915)Nederlands schilder en museumoprichterHendrik W. Mesdag
  • Peter Fonda (1940 - 2019)Amerikaanse acteurPeter Fonda
  • Sugar Lee Hooper (1948 - 2010)Nederlandse zangeresSugar Lee Hooper
  Verleden vandaag
  • Sven Kramer gediskwalificeerd (2010)Sven Kramer wordt tijdens de 10 km op de Olympische Spelen gediskwalificeerd voor het tweemaal rijden van de binnenbaan.Sven Kramer gediskwalificeerd
  • Octrooi dieselmotor (1893)In Duitsland wordt er octrooi verleend aan Rudolf Diesel voor zijn revolutionaire dieselmotor.Octrooi dieselmotor
  Spreuk van de dag

  Je kunt alleen tijd verspillen, als je vergeet te genieten

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven