Blog

Apple Pay komt naar Nederland

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Geld
Geplaatst op: 1/5/2019

1
mei

Het wordt in Nederland mogelijk om met Apple Pay te betalen. ING introduceert de betaaldienst in ons land. Hiermee is het mogelijk om met een iPhone, iPad of Apple Watch contactloos in winkels te betalen. Wanneer de dienst gebruikt kan worden, is nog niet bekendgemaakt.


Ook iPhone-gebruikers kunnen binnenkort mobiel betalen zonder pincode. Met gezichtsherkenning of een vingerafdrukscan op de telefoon bevestig je de betaling, ook bedragen boven de 25 euro. Voor Android-toestellen was dit al bijna drie jaar mogelijk. Het is niet duidelijk wanneer Apple Pay beschikbaar wordt. ING belooft mensen op de hoogte te houden via social media en via de Mobiel Bankieren App. In een reactie aan het AD laat ABN AMRO weten ook in gesprek te zijn met Apple over de betaalapp. 

Laat

Nederland is één van de laatste Europese landen waar Apple Pay geïntroduceerd wordt. Apple Pay was al uitgerold naar Europese landen als België, Duitsland, Spanje, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Apple heeft de benodigde NFC-antenne, die verbinding maakt met de betaalterminals, afgeschermd. Hierdoor is het voor banken niet mogelijk om mobiel betalen via hun eigen apps toegankelijk te maken, zoals bij Android-apparaten wel het geval is.

Weinig meerwaarde

Waarom is Nederland niet aantrekkelijk voor Apple pay?, vroeg NU.nl zich eerder af. Apple Pay lost in veel landen één of meerdere problemen op. In veel Europese landen wordt namelijk nog flink vertrouwd op contante betalingen. Voor zowel banken als winkeliers is het makkelijker om klanten elektronisch te laten betalen, en daar biedt Apple Pay een oplossing voor. In Nederland speelt dat probleem veel minder, stelde woordvoerder Berend Jan Beugel van de Betaalvereniging Nederland. "Nederland heeft al het makkelijkste betaalverkeer van Europa", zei Beugel tegen het nieuwsplatform. "Winkeliers betalen een van de laagste bedragen per pintransactie in de hele EU, en het gebruik van elektronisch en contactloos betalen ligt in Nederland hoog." Ook zal het bedrijf er volgens Beugel 'een behoorlijke dobber' aan hebben om de meerwaarde van Apple Pay aan Nederlandse banken te verkopen. Het gebruik van Apple Pay is immers niet gratis, en hoogstwaarschijnlijk duurder dan de lage standaardprijzen die winkeliers en banken voor elektronisch betaalverkeer hanteren.

Geplaatst op 1 mei 2019

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Lucia Rijker (54)Nederlandse boksster en filmactriceLucia Rijker
  • Alberto Contador (39)Spaanse wielrennerAlberto Contador
  • Richard Krajicek (50)Voormalige proftennisser. Won in 1996 Wimbledon.Richard Krajicek
  Verleden vandaag
  • Top 4000 op Radio 10 Gold (2005)De langste populariteitshitlijst ooit begon op deze dag met uitzenden. De marathon uitzending zou duren tot 24 december.Top 4000 op Radio 10 Gold
  • Aantreden regering na langste formatie (2011)In België treedt regering-Di Rupo aan, na een formatie van 541 dagen. Hiervoor kreeg België een Guinnes Book of Records vermelding.Aantreden regering na langste formatie
  Spreuk van de dag

  Als je naar het verleden kijkt, sta je met je rug naar de toekomst.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven