Blog

Blokker verkocht aan huidige topman

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Geld
Geplaatst op: 1/4/2019

1
apr

Michiel Witteveen, ceo van Blokker, neemt de winkelketen over van de familie Blokker. Bij de overname horen ook Big Bazar, Marskramer en het moederbedrijf Blokker Holding.


Nadat de familie Blokker in december 2018 de winkelformules na jaren van verlies in de etalage zette, hebben in de afgelopen maanden verschillende potentiële kopers zich gemeld. De familie was op zoek naar een ondernemende koper die de verlieslatende formules weer tot winstgevende cijfers kan leiden, laat het bedrijf weten in een persbericht. Belangrijk is dat de ingezette koers wordt voortgezet. "In het afgelopen jaar is de eerste fase van dit plan bij de Blokkerwinkels in Nederland al tot uitvoering gekomen, wat tot de eerste voorzichtige successen heeft geleid, met een groei van het aantal klanten en hogere omzetten." 

Financiele bijdrage

Het overnamevoorstel van huidig topman Michiel Witteveen voldeed dus het beste aan de voorwaarden die de holding stelde aan een nieuwe eigenaar. Als onderdeel van de transactie investeert Witteveen ook financieel in de ontwikkeling van de formules. Witteveen voorspelde eerder dat Blokker in 2021 weer winstgevend zou zijn. Hij reageert: “Deze overname is een nadrukkelijke keuze voor de lange termijn. De kans om dit iconische bedrijf samen met alle medewerkers een nieuwe toekomst te geven, grijp ik met beide handen aan. Ik kijk ernaar uit om samen met het management te werken aan de toekomst.”

Blokker familie positief

De familie Blokker is positief over de verkoop van Blokker en Big Bazar aan Michiel Witteveen: "Wij hebben vertrouwen in hem als nieuwe eigenaar. De afgelopen jaren hebben we hem leren kennen als een gepassioneerde en gedreven ondernemer, die inmiddels heel veel kennis heeft opgedaan van de organisatie. Het is goed dat er aan de onzekere periode voor de medewerkers van Blokker en Big Bazar met deze transactie een einde komt. De organisatie kan zich nu weer volledig richten op de toekomst. Wij wensen Michiel Witteveen en zijn team daar heel veel succes mee. Vanzelfsprekend zullen wij dat proces ook in de toekomst met heel veel belangstelling volgen, want het bedrijf blijft natuurlijk voor altijd in ons hart.”

Blokker en Big Bazar hebben hebben gezamenlijk 474 eigen winkels en 77 franchisewinkels in Nederland en 139 winkels in België/Luxemburg. Het holdingbedrijf en Marskramer maken ook deel uit van de voorgenomen transactie. In mei 2017 maakte de familie Blokker bekend zich volledig te gaan richten op de winkelketen Blokker. Daarom werden eerder winkelketens als Intertoys, Xenos en Leen Bakker verkocht door de familie Blokker. Onlangs moest Intertoys alsnog faillissement aanvragen omdat de nieuwe eigenaar de winkels niet snel genoeg winstgevend kon maken. Onder leiding van het Portugese Green Swan maakte de keten een doorstart.

Geplaatst op 1 april 2019

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • Sven Kramer (38)Nederlandse schaatserSven Kramer
    • Rolf Wouters (61)Nederlandse presentatorRolf Wouters
    • Michael Moore (70)Geengageerde schrijver/tv/filmmaker uit de Verenigde Staten.Michael Moore
    Verleden vandaag
    • PSV landskampioen (2005)PSV wordt voor de 18e keer landskampioen voetbal.PSV landskampioen
    • Wereldboekendag (2011)Op 23 april wordt in meer dan 100 landen de UNESCO Wereldboekendag gevierd.Wereldboekendag
    Spreuk van de dag

    Je hoeft niet snel te zijn, als je maar opschiet.

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven