Blog

Meer dan miljard online omzet voor MediaMarkt

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Geld
Geplaatst op: 4/2/2019

4
feb

Black Friday zorgde in 2018 voor een toch nog goede decembermaand voor MediaMarkt en Saturn. Het concern boekte een stijging van de online kwartaalomzet van 28 procent, meldt Emerce. De gepubliceerde kwartaalcijfers laten zien dat de omzet in de laatste drie maanden van 2018 met 2,8 procent steeg tot 6,9 miljard euro.

Die stijgingen zorgden ervoor dat de digitale verkopen voor het eerst boven de een miljard euro uitkwam. Omgerekend is nu 14,6 procent van de verkopen afkomstig van internethandel, weet Emerce. De overige 85 procent wordt nog steeds gerealiseerd in het netwerk van bakstenen winkels. Vier op de tien bestellingen bij de webshops van MediaMarkt worden opgehaald bij de winkel zelf. Daar komt geen pakketbezorger bij aan te pas. De oorzaak daarvan ligt in het uitgebreide winkelnetwerk in Duitsland en de wijze waarop Duiters shoppen. Aflever- en ophaalpunten worden daar vaker gebruikt en er zijn veel meer fysieke filialen.

CECONOMY, het moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn, heeft in totaal 1.028 winkels. De helft daarvan staan in Duitsland. nederland telt 49 winkels. De organisatie ondergaat momenteel een transformatie die tot effectievere processen moeten leiden en meer samenhang tussen de digitale en fysieke winkels.

Geplaatst op 4 februari 2019

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Willem van Oranje (1833 - 1884)Ook wel Willem de Zwijger, stichter des Vaderlands.Willem van Oranje
  • John de Mol Jr. (64)Nederlands mediamagnaatJohn de Mol Jr.
  • Jaap Jongbloed (64)Nederlandse televisiepresentator, werkzaam voor de TROSJaap Jongbloed
  Verleden vandaag
  • China lanceert satelliet (1970)De eerste satelliet ontwikkeld door het Chinese ruimtevaartinstituut wordt gelanceerd.China lanceert satelliet
  • Geboorte gekloonde hond (2005)De eerste gekloonde hond wordt in Zuid-Korea geboren. De hond krijgt de naam Snuppy.Geboorte gekloonde hond
  Spreuk van de dag

  Stel niet uit tot morgen, wat je nu door een ander kunt laten doen.

  Website van de dag
  Dell.nl screenshot
  Dell.nlWereldwijd een van de grootste fabrikanten van computers en alle elektronica die daarmee te maken heeft.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven