Blog

Smartphones en abonnementen in 2016 meer dan 10% procent goedkoper

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Twan
Categorie: Geld
Geplaatst op: 27/1/2017

27
jan

Smartphones
Smartphones zijn in 2016 goedkoper geworden, net als mobiele abonnementen en mobiel internetten, zo meldt Centraal Bureau van de Statistiek (CBS).

Grootste prijswijzigingen

Onderstaande tabel geeft de producten en diensten weer die vorig jaar de grootste prijswijzigingen ondergingen.

Smartphones

Smartphones werden in 2016 zo’n 12,1 procent goedkoper, terwijl voor telefoondiensten, zoals abonnementen en mobiel internet, 4 procent minder werd betaald dan een jaar eerder.

Energie

Ook de energieprijzen daalden: als geheel met 5,5 procent in vergelijking met 2015. Vooral de prijs van elektriciteit ging omlaag: afgelopen jaar met liefst 14,8 procent. Water was 3,3 procent goedkoper, gas werd juist 1 procent duurder.

Reizen in buitenland goedkoper

Vervoer in het buitenland werd afgelopen jaar 6,8 procent goedkoper. De prijs daalde met name doordat, net als in Nederland, autobrandstoffen in het buitenland goedkoper werden.

Roken duurder

Buitenlandse accommodaties stegen juist relatief sterk in prijs, met 3,2 procent. Ook rookwaren werden met 3,2 procent aanzienlijk duurder. De prijs van kranten, boeken en schrijfwaren steeg met 6 procent.

Inflatie

Niet alle producten wegen even zwaar voor de bepaling van de inflatie. Die kwam over heel vorig jaar uit op 0,3 procent. Belangrijke productgroepen als voedsel (0,8 procent), kleding (0,9 procent) en huur (2,1 procent) werden duurder en stuwden het gemiddelde prijspeil op. Bij de voedingsmiddelen waren groenten (4,5 procent) en fruit (4,3 procent) opvallende stijgers.

Geplaatst op 27 januari 2017

Delen via:

Twan

Over Twan

Oprichter van JouwAanbieding.nl en hierdoor één van de pioniers in het Nederlandse dagaanbiedingen landschap. Sinds 2007 staat zijn leven letterlijk dag en nacht in teken van dagaanbiedingen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • Jochem Meijer (47)Nederlands cabaretierJochem Meijer
    • Mark van Bommel (47)Nederlandse voetballerMark van Bommel
    • Midas Dekkers (78)Nederlandse bioloogMidas Dekkers
    Verleden vandaag
    • Eerste grafische webbrowser (1993)De 1e grafische webbrowser Mosaic wordt gelanceerd, waarin afbeeldingen worden verwerkt in de tekst, i.p.v. in een apart venster.Eerste grafische webbrowser
    • Dag van de Aarde (2011)De Dag van de Aarde vindt jaarlijks plaats in 192 landen. De dag heeft als doel mensen bewust na te laten denken over hun consumptiegedrag.Dag van de Aarde
    Spreuk van de dag

    Niemand houdt van file, maar toch staat iedereen ervoor in de rij.

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven