Blog

Apple wil camera bij concerten blokkeren

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Twan
Categorie: Gadgets
Geplaatst op: 29/6/2016

29
jun

Deze week werd bekend dat Apple een patent heeft gekregen op een techniek die de camera van het toestel kan blokkeren bij bijvoorbeeld concerten of in bioscopen.

Patent

Er wordt gebruik gemaakt van infraroodtechnologie. Het patent werd ontdekt door Patently Apple.

Infrarood

In de patentaanvraag staat beschreven dat de ingebouwde camera van bijvoorbeeld een iPhone of iPad een infraroodsignaal kan opvangen dat de camera uitschakelt. Het systeem kan echter ook anders gebruikt worden, bijvoorbeeld in musea. Via een infraroodsignaal kan bijvoorbeeld meer informatie worden gegeven over een kunstwerk aan de bezoeker.

Onduidelijk

Het is onduidelijk of de technologie überhaupt door Apple zal worden toegepast. Het patent werd al in 2011 aangevraagd en kan hierdoor verouderd zijn.

Concerten

Het is niet verwondelijk dat Apple zich buigt over een dergelijke technologie. Telefoons met camera's zijn - met name door artiesten - niet erg geliefd bij concerten, shows en optredens. Bij sommige concerten moesten alle bezoekers hun telefoon verplicht inleveren en er zijn ook al concerten geweest waar bezoekers hun telefoon moesten verzegelen in een speciale sluitzak.

Geplaatst op 29 juni 2016

Delen via:

Twan

Over Twan

Oprichter van JouwAanbieding.nl en hierdoor één van de pioniers in het Nederlandse dagaanbiedingen landschap. Sinds 2007 staat zijn leven letterlijk dag en nacht in teken van dagaanbiedingen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Kelly Pfaff (42)Vlaamse presentatrice, model en zangeresKelly Pfaff
  • Lenny Kravitz (55)Amerikaanse zangerLenny Kravitz
  • Erica Terpstra (76)Voormalig Nederlands zwemster, politicaErica Terpstra
  Verleden vandaag
  • Huwelijk Michael Jackson (1994)De wereldberoemde Michael Jackson trouwt met Lisa Marie Presley, het enige kind van Elvis Presley.Huwelijk Michael Jackson
  • Aanname Europese vlag (1986)De Europese vlag wordt geaccepteerd door de Europese Unie; een blauwe vlag met daarop 12 gele sterren in een cirkel.Aanname Europese vlag
  Spreuk van de dag

  Als je spreekt moeten je woorden beter zijn dan je zwijgen.

  Website van de dag
  SoundCloud.com screenshot
  SoundCloud.comNeem je eigen tracks op en deel ze eenvoudig met je vrienden of zoek de muziek van je favoriete artiesten op!Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven