Blog

De evolutie van Nike Air

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Twan
Categorie: Sport
Geplaatst op: 25/3/2015

25
maa

In 1987 was Nike Air niks nieuws. Sporters waren al bekend met de voordelen van de luchtkussen-technologie, die als eerste verscheen in het model Nike Tailwind in 1978.

Nike Air

Nike Air bereikte zijn hoogtepunt toen Nike designer Tinker Hatfield een model ontwikkelde waarbij het luchtkussencompartiment zichtbaar was in de zool. Op deze manier werden de voordelen van de nieuwe technologie zichtbaar en dus beter begrijpbaar voor het publiek.

Nike Air Max

Hatfield ontwikkelde ook de Nike Air Max, een serie die vanaf 1987 niet meer weg te denken is uit de huidige sneakerwereld.

Expert

Het verhaal van de zichtbare AIR begon niet met het design van Hatfield. Het begon toen David Forland, Nike's Director of Cushions Innovation, bij het team kwam in 1985. Forland is de expert op het gebied van kussentechnologie. De afgelopen 30 jaar heeft hij besteed om de AIR-technologie tot ongekende hoogte te brengen.

Air Max 2015

Volgens Forland kende de weg naar dit niveau de nodige obstakels, maar met het model Air Max 2015 is de luchtkussentechnologie van Nike op zijn hoogtepunt.

Geplaatst op 25 maart 2015

Delen via:

Twan

Over Twan

Oprichter van JouwAanbieding.nl en hierdoor één van de pioniers in het Nederlandse dagaanbiedingen landschap. Sinds 2007 staat zijn leven letterlijk dag en nacht in teken van dagaanbiedingen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Harry van Bommel (62)Nederlandse SP-politicusHarry van Bommel
  • Cas Jansen (47)Nederlandse acteurCas Jansen
  • Dennis Storm (39)Nederlandse tv-presentatorDennis Storm
  Verleden vandaag
  • Elke 4 jaar Olympische Spelen (1894)Het IOC, Internationaal Olympisch Comite, besluit vandaag om iedere 4 jaar Olympische Spelen te organiseren.Elke 4 jaar Olympische Spelen
  • 3 dagen tennis strijd (2010)Op Wimbledon komt een eind aan de langste tenniswedstrijd in de geschiedenis. Na 3 dagen verslaat Isner Mahut.3 dagen tennis strijd
  Spreuk van de dag

  Morgenstond heeft een kater in de mond.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven