Blog

De vraag van de dag: welke kleur heeft 'The Dress'?

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Fun
Geplaatst op: 27/2/2015

27
feb

Het hele internet heeft het vandaag over de kleur van een jurk die een Schotse vrouw op Tumblr plaatste. Blijkbaar kan de kleur door iedereen als anders worden ervaren. Op Twitter is #thedress trending topic en ook de mening op de redactie van JouwAanbieding is verdeeld. Welke kleur heeft de jurk volgens jou?

Het schijnt dat 3/4 van de mensen vinden dat 'The Dress' wit met goud is, de rest vindt dat de jurk blauw met zwart is. Dit verschil heeft te maken met hoe je ogen licht interpreteren. Welke kleur je precies ziet in een afbeelding heeft meer met de context te maken dan de daadwerkelijke kleuren. Men noemt dit ook wel een optische illusie. Er zijn meer voorbeelden van hoe je eigen hersenen je voor de gek kunnen houden:

1. Linkerafbeelding: je ziet een cilinder op een geblokte ondergrond staan. Het lijkt alsof de velden A en B een totaal andere kleur hebben, maar ze zijn precies hetzelfde..

2. Rechterafbeelding: je ziet 2 kleine vierkanten op grote gekleurde achtergronden. Het linkervierkant lijkt oranje, het rechtervierkant lichtbruin, maar je raadt het al; ook deze vierkanten hebben exact dezelfde kleur.

3. Linkerafbeelding: je ziet 2 verticale grijze strepen op/tussen horizontale zwarte strepen. Je zou denken dat de grijze vlakken aan de linkerkant stukken lichter zijn dan de grijze vlakken aan de rechterkant. Fout! Ook hier heb je te maken met een optische illusie: de grijze vlakken hebben allemaal dezelfde kleur.

4. Rechterafbeelding: je ziet 2 schuin op elkaar geplaatste vierkanten. Dit keer hebben ze echt een totaal andere kleur, dat kan niet anders toch? Nee, leg je vinger maar eens over het midden van de afbeelding... weer precies hetzelfde!

Geplaatst op 27 februari 2015

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Phil Collins (72)Britse zangerPhil Collins
  • Angie Stone (62)Amerikaanse zangeresAngie Stone
  • Franklin D. Roosevelt (1882 - 1945)32ste president van de Verenigde Staten die vier keer gekozen isFranklin D. Roosevelt
  Verleden vandaag
  • Laatste publieke Beatles concert (1969)Op het dak van het Apple Records gebouw wordt het laatste publieke concert van The Beatles gegeven. De politie breekt het af.Laatste publieke Beatles concert
  • Lancering Windows Vista (2007)Microsoft brengt het besturings-systeem Windows Vista uit.Lancering Windows Vista
  Spreuk van de dag

  Vragen staat vrij. Antwoorden ook.

  Website van de dag
  VanTilburgonline.nl screenshot
  VanTilburgonline.nlDe webwinkel van het bekende mode-warenhuis Van Tilburg. Kies uit mooiste collecties van topmerken!Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven