Blog

Dollar Shave Club zet eerste stappen in Europa

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Subscription services
Geplaatst op: 7/2/2018

7
feb

De populaire Amerikaanse subscription service Dollar Shave Club maakt haar intrede in Europa. Klanten in het Verenigd Koninkrijk zijn als eerst aan de beurt om gebruik te maken van de handige abonnementsdienst voor scheermesjes, maar ook een lancering in Nederland kan niet lang op zich laten wachten. De Europese activiteiten van Dollar Shave Club worden geleid door de Nederlander Bart Kuppens.

Dollar Shave Club abonnement

De lancering van Dollar Shave Club in het Verenigd Koninkrijk werd eind januari groots aangekondigd met een speciale pop-up barbershop in London die eind januari 2018 voor 3 dagen haar deuren opende. Vanaf heden kunnen Britten zich abonneren voor de dienst, waarbij men voor 5 pond een scheermes, scheerschuim en 4 mesjes ontvangt. Vervolgens ontvang je als DSC-lid iedere maand nieuwe scheermesjes voor een bedrag van 3 tot 8 pond. De Europese activiteiten van het Amerikaanse bedrijf worden geleid door CEO Bart Kuppens. Kuppens is tevens vice-president Digital Transformation bij Unilever, het moederbedrijf van de subscription service. Dollar Shave Club levert (nog) niet aan het Europese vasteland, maar een lancering in Nederland volgt snel.

Viral video

Op 6 maart 2012 publiceerde Dollar Shave Club een video op YouTube. De video trok veel bekijks en ging de hele wereld over dankzij de sarcastische, grappige manier waarop CEO Michael Dublin de scheermesjes van DSC aan de man brengt. "Our Blades Are F***ing Great" is de boodschap van Dublin. Het filmpje is inmiddels meer dan 25 miljoen keer bekeken.

Dollar Shave Club

De subscription service Dollar Shave Club werd in 2011 opgericht in Venice, Californië door Mark Levine en Michael Dubin. Het idee voor een voordelige abonnementsdienst voor scheermesjes komt voort uit een gezamenlijke irritatie over de hoge kosten van scheermesjes. Mede dankzij grote investeringen groeide Dollar Shave Club in een paar jaar uit tot een miljoenenbedrijf. Sinds 2012 levert DSC ook aan klanten in Canada en Australië. Op 19 juli 2016 kocht Unilever Dollar Shave Club voor maar liefst 1 miljard dollar. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 3.2 miljoen abonnees.

Concurrent Boldking

Dollar Shave Club wordt een directe concurrent van Boldking, de subscription service die al jarenlang actief is in Nederland. Rochdi Darrazzi, oprichter van Boldking, laat aan Quote weten de komst van Dollar Shave Club naar Europa alleen maar aan te moedigen. "Wat je niet moet vergeten is dat op dit moment nog steeds 70% van de markt in handen is van één offline-speler. Dat is niet bepaald een gezonde markt, waar zie je dat nou nog? Om die reden juich ik alle competitie op de online-markt voor scheermesjes alleen maar toe. Hoe meer spelers zich melden op deze markt hoe sneller de transitie van offline naar online zal gaan. Daarbij: de markt is groot genoeg."

Geplaatst op 7 februari 2018

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Jamie Oliver (49)Britse chef-kok, The Naked ChefJamie Oliver
  • Willem II van Oranje (1826 - 1850)Prins van OranjeWillem II van Oranje
  • Henry Kissinger (1923 - 2023)Amerikaanse diplomaat en politicus van joodse afkomst.Henry Kissinger
  Verleden vandaag
  • Opening Beurs van Berlage (1903)In Amsterdam wordt de Beurs van Berlage geopend door koningin Wilhelmina.Opening Beurs van Berlage
  • Ongeval Christopher Reeve (1995)Acteur Christopher Reeve, bekend door zijn rollen als Superman, valt van zijn paard en raakt daarbij verlamd.Ongeval Christopher Reeve
  Spreuk van de dag

  Wie 2 keer het wiel uitvindt, kan een fiets maken.

  Website van de dag
  Emerce.nl screenshot
  Emerce.nlAltijd op de hoogte van de laatste trends in marketing, media en e-business. Emerce is ook beschikbaar in papiervorm.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven