Blog

Efteling maakt baanverloop achtbaan Baron 1898 bekend

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Fun
Geplaatst op: 19/2/2015

19
feb

De Efteling heeft vandaag het baanverloop van haar nieuwe achtbaan Baron 1898 bekend gemaakt. Het baanverloop laat precies zien hoe de karretjes over de baan gaan rijden. Voor de echte fans die niet kunnen wachten op de opening van deze divecoaster, is dat natuurlijk zeer interessant nieuws!

In een reeks making-of afleveringen laat de Efteling op YouTube zien hoe haar nieuwe achtbaan Baron 1898 wordt gebouwd. In aflevering 5 van deze making-of video's onthuld het pretpark in Kaatsheuvel het exacte baanverloop van haar nieuwe achtbaan. Coen Bertens, directeur operatie, laat weten dat Baron 1898 o.a. een vrije val van 37,5 meter in een mijnschacht, een halve looping, een kurkentrekker binnenstebuiten en een snelle spiraal heeft. De rit duurt zo'n 130 seconden en gaat ruim met 90 kilometer per uur naar beneden. De totale lengte van de achtbaan is 501 meter.


Het verhaal van Baron 1898
Wanneer Baron 1898 exact wordt geopend is nog niet bekend, maar in ieder geval dit jaar nog moeten de eerste bezoekers een rit in de achtbaan kunnen maken. Voor het concept van de nieuwe achtbaan laat de Efteling zich inspireren door de hebzuchtige mijnbaron Gustave Hooghmoed. Hij heeft een goudader gevonden in het zuiden van het land. De baron wil zoveel mogelijk goud uit de grond halen, maar deze grond wordt beschermd door de Witte Wieven. De mijnbaron roept zijn mijnarbeiders op hem te helpen en belooft hen gouden bergen. Tijdens de rit in Baron 1898 wordt duidelijk dat de Witte Wieven uit alle macht proberen de gouddelving te saboteren. Dat beloofd een spannend ritje!

De Efteling

De Efteling is het grootste attractiepark van Nederland. Sinds de officiele openingsdatum in 1952 (eerder was de Efteling een sport- en wandelpark) is het park uitgegroeid tot een pretpark van 72 hectare groot en trekt het gemiddeld 4,15 miljoen bezoekers per jaar. Bekende attracties zijn het Sprookjesbos, de Pagode, Carnaval Festival, de Python en Joris en de Draak.

Geplaatst op 19 februari 2015

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Phil Collins (72)Britse zangerPhil Collins
  • Angie Stone (62)Amerikaanse zangeresAngie Stone
  • Franklin D. Roosevelt (1882 - 1945)32ste president van de Verenigde Staten die vier keer gekozen isFranklin D. Roosevelt
  Verleden vandaag
  • Laatste publieke Beatles concert (1969)Op het dak van het Apple Records gebouw wordt het laatste publieke concert van The Beatles gegeven. De politie breekt het af.Laatste publieke Beatles concert
  • Lancering Windows Vista (2007)Microsoft brengt het besturings-systeem Windows Vista uit.Lancering Windows Vista
  Spreuk van de dag

  Vragen staat vrij. Antwoorden ook.

  Website van de dag
  VanTilburgonline.nl screenshot
  VanTilburgonline.nlDe webwinkel van het bekende mode-warenhuis Van Tilburg. Kies uit mooiste collecties van topmerken!Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven