Blog

Groupon neemt LivingSocial over

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Groepsaankopen
Geplaatst op: 27/10/2016

27
okt

Dealgigant Groupon gaat haar voornamlig grootste concurrent LivingSocial overnemen. Het is niet bekend hoeveel er voor de overname wordt betaald, maar het is al langer bekend dat LivingSocial het moeilijk heeft om het hoofd boven water te houden. Met de overname wil Groupon haar klantbereik verder uitbreiden.

Overname LivingSocial

De overname van LivingSocial door Groupon is bijna rond. Met de overname van haar voormalig concurrent wil Groupon haar klantbereik uitbreiden. Zowel Groupon als LivingSocial begonnen ooit als platform voor lokale aanbiedingen, maar beide websites verkopen tegenwoordig ook producten, zoals Groupon dat doet via Groupon Goods.

Concurrentiestrijd

Een paar jaar terug was LivingSocial Groupon's grootste concurrent, aangezien beide partijen actief waren in de lokale deal industrie. De laatste jaren ging het echter niet goed met LivingSocial. Afgelopen maart werden er nog 160 werknemers ontslagen in de hoop het bedrijf weer de goede richting in te sturen. in de hoogtijdagen van LivingSocial was het bedrijf 1 miljard dollar waard en voor een deel in handen van online retailer Amazon. In 2014 was er nog slechts 242 miljoen dollar over van deze waardering.

Resultaten Groupon

Ook Groupon schrijft nog steeds rode cijfers, alhoewel er eerder dit jaar een lichte omzetgroei werd gerealiseerd. De grootste omzetgroei haalde Groupon afgelopen kwartaal uit de verkoop van producten. Via Groupon Goods verkoopt de deal-website producten uit eigen voorraad en producten van andere partijen. De marges op deze deals zijn voor Groupon groter dan de marges die het bedrijf verdient op lokale deals, zoals scherpe restaurantdeals of welnessarrangementen.

Geplaatst op 27 oktober 2016

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Koos Alberts (1947 - 2018)Nederlandse zangerKoos Alberts
  • Willeke Alberti (78)Nederlandse zangeresWilleke Alberti
  • Gregory van der Wiel (35)Nederlandse voetballerGregory van der Wiel
  Verleden vandaag
  • 10e Elfstedentocht (1954)Vandaag won schaatser Jeen van den Berg de tiende Elfstedentocht. Hij finishte in 7 uur en 35 minuten.10e Elfstedentocht
  • Jumbo verkocht aan circus (1882)De beroemde, kolossale olifant Jumbo wordt door de dierentuin van Londen verkocht aan het circus van Phineas Taylor Barnum.Jumbo verkocht aan circus
  Spreuk van de dag

  Heb je een pen bij je? Ja? Schrijf het dan maar op je buik.

  Website van de dag
  Alternate.nl screenshot
  Alternate.nlAlternate.nl biedt een groot assortiment computers en accessoires en toebehoren!Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven