Blog

Meer omzet voor HEMA, maar ook meer verlies

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 13/4/2018

13
apr

De nieuwe website van HEMA die in 2016 werd gelanceerd heeft qua omzet haar vruchten afgeworpen in 2017. HEMA wist vorig jaar maar liefst 31% meer omzet te realiseren in haar webwinkel. De totale omzet van HEMA steeg met 3,5% naar 1,2 miljard euro, maar het bedrijf wist geen winst te maken; onderaan te streep noteerde HEMA een verlies van 30,9 miljoen euro.

Online recordomzet

Dankzij een nieuw online platform en een nieuwe strategie voor de webwinkel heeft HEMA in 2017 succesvol haar online omzet weten te verhogen. Het bedrijf behaalde namelijk een online recordomzet die 31% hoger is dan het jaar daarvoor, zo is te lezen in het jaarverslag van HEMA. Het warenhuis wist ondanks de grote online omzetgroei echter geen winst te maken; onder de streep staat een verlies van 30,9 miljoen euro.

Investeren

Het verlies van HEMA is 2017 is hoger dan in 2016. Toen noteerde het bedrijf een verlies van 26,2 miljoen. Het warenhuis wijt de rode cijfers aan hoge eenmalige investeringskosten. Zo werd er o.a. 24 miljoen euro besteedt aan de 'verkenning van strategische opties'. HEMA is namelijk druk bezig uitbreiding en een opmars naar het buitenland. Zo opende HEMA eind december 2 winkels in Oostenrijk, nadat de vestigingen in Keulen en Frankfurt een groot succes bleken. Er staan nog meer winkels in Wenen op de planning en ook in Stuttgart kun je binnenkort naar de HEMA.

HEMA in Dubai

HEMA's meest ambiteuze plannen voor het buitenland liggen in Dubai! Begin januari liet het warenhuis weten 3 winkels te openen in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. De HEMA-vestigingen in Dubai worden de eerste winkels buiten Europa. Voor de opening van de winkels wordt samengewerkt met Apparel Group, die wereldwijd meer dan 1.750 winkels exploiteert voor topmerken als Tommy Hilfiger en Calvin Klein. Volgens HEMA's directeur internationaal Richard Flint is de uitbreiding naar Dubai een logische keuze. "Het winkellandschap van Dubai kent vooral veel luxe winkels, terwijl de lokale bevolking - die vooral bestaat uit gezinnen - juist veel behoefte heeft aan winkels met betaalbare en kwalitatief hoogwaardige producten.

Geplaatst op 13 april 2018

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Britney Spears (41)Amerikaanse zangeresBritney Spears
  • Lucy Liu (54)Amerikaanse actriceLucy Liu
  • Jan Ullrich (49)Duitse wielrennerJan Ullrich
  Verleden vandaag
  • Opening St Paul's Cathedral (1697)In Londen wordt de beroemde St PaulĀ“s Cathedral geopend. In 1981 trouwde Prins Charles en Lady Diana hier.Opening St Paul's Cathedral
  • Octrooi op verwisselbaar scheermesje (1901)Het octrooi op het verwisselbare scheermesje komt in handen van Gilette.Octrooi op verwisselbaar scheermesje
  Spreuk van de dag

  Essentie van het leven, is te krijgen wat je kunt geven.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven