Blog

Microsoft neemt LinkedIn over voor 23 miljard euro

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Twan
Categorie: Computer
Geplaatst op: 13/6/2016

13
jun

Vandaag werd bekend gemaakt dat Microsoft het sociale netwerk LinkedIn overmeemt. De Amerikaanse softwaregigant betaalt 26,2 miljard dollar (23,2 miljard euro) in contanten voor de website.

Overname

Microsoft betaalt 196 dollar per aandeel, terwijl een aandeel LinkedIn vrijdagmiddag 131 dollar waard was op de beurs in New York, zo meldt NU.nl.

Professionals

Volgens Microsoft hebben beide bedrijven de missie om "de professionele wereld te verbinden". LinkedIn blijft onafhankelijk binnen Microsoft, maar de twee bedrijven zullen hun producten wel met elkaar verbinden.

Directeur

De huidige directeur van LinkedIn, Jeff Weiner, blijft aan het hoofd van het bedrijf staan. Hij zal rapporteren aan Microsoft-directeur Satya Nadella.

Cijfers

LinkedIn heeft momenteel 433 miljoen geregistreerde gebruikers, waarvan er 105 miljoen maandelijks de site bezoeken. De site draaide in heel 2015 een omzet van 3 miljard dollar, 35 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijf zag zijn nettoverlies echter ook stijgen naar 165 miljoen dollar. Momenteel werken zo'n zo'n 10.000 mensen bij LinkedIn.

Geplaatst op 13 juni 2016

Delen via:

Twan

Over Twan

Oprichter van JouwAanbieding.nl en hierdoor één van de pioniers in het Nederlandse dagaanbiedingen landschap. Sinds 2007 staat zijn leven letterlijk dag en nacht in teken van dagaanbiedingen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • George H.W. Bush (1924 - 2018)41e President van de Verenigde StatenGeorge H.W. Bush
  • Wilbert Gieske (78)Nederlandse acteurWilbert Gieske
  • Tineke Schouten (70)Nederlands cabareti?reTineke Schouten
  Verleden vandaag
  • Merckx wint Ronde van Italie (1968)Eddy Merckx is de eerste Belg die zich winnaar van de Giro d'Italia mag noemen. Hij zal deze titel daarna nog 4x op zijn naam zetten.Merckx wint Ronde van Italie
  • Nelson Mandela veroordeeld (1964)Op deze dag werd Mandela veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Uiteindelijk kwam hij in 1990 weer vrij.Nelson Mandela veroordeeld
  Spreuk van de dag

  Iemand dood maken met een blije mus.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven