Blog

Mode voor mannen net zo belangrijk als voor vrouwen

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Klaas
Categorie: Fashion
Geplaatst op: 8/9/2015

8
sep

Door de jaren heen verandert er veel in de trends van de mode. Wat we vooral zien is de verandering voor de vrouwenkleding, dit valt het meeste op! Ook de mannenkleding is flink veranderd de afgelopen jaren en mannen zijn onbewust meer bezig met mode dan vrouwen eigenlijk denken.

Shoppen

Elke vrouw ervaart het wel; een partner die niet graag gaat shoppen, maar liever online zijn kleding koopt. Makkelijk, snel en er toch goed uit zien! Voor mannen is mode net zo belangrijk als voor vrouwen, alleen willen de heren er niet graag de deur er voor uit. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Veel mannen doen dit erg goed en zien er elke dag fantastisch uit, andere mannen hebben zo af en toe een modeblunder door bijvoorbeeld sokken in sandalen aan te doen. Een te strakke skinny jeans of ‘de broek die zó wijd zit, dat hij nog net niet op de enkels hangt’ aan te doen. Het combineren van verschillende prints is bij heren regelmatig een misser, maar gelukkig is dit een misser die eigenlijk bijna alleen in de zomer voorkomt.

Door de jaren heen

Voordat kleding werd uitgevonden, was de mensheid naakt. Kleding werd in eerst instantie gebruikt ter bescherming en voor warmte. Later vormde kleding een kenmerk van verschillende bevolkingsgroepen. Ook nu is dat nog weleens te zien. Denk maar aan een gabber, skater, nerd of een gothic! Vanaf 1950 tot nu zijn kledingstijlen gekoppeld aan muziekstijlen en sub culturen. Dit brengt de diversiteit in het Nederlandse modebeeld en de mannen pakken deze stijlen snel op. Ze vinden de buitenlandse trends hip en stoer en het geeft ze een straatbeeld dat als cool wordt ervaren. Ook de nonchalante stijl doet het erg goed! Met deze stijl zeggen de mannen niet veel aan hun uiterlijk te doen, maar zien ze er toch goed uit. Mode.com laat de geschiedenis van 100 jaar herenmode zien in onderstaand filmpje.

Standvastig

Ondanks het feit dat er op modegebied af en toe wat missers worden gemaakt, zijn mannen toch ook druk bezig met hun uiterlijk. Ze zijn misschien sneller omgekleed dan vrouwen, maar dit komt omdat vrouwen meer aan moeten doen. Dames dragen een BH, als ze een rok aan willen gaat er een panty onder. Of ze moeten ander ondergoed aandoen, omdat ze er achter komen dat het eerste doorschijnt. Mannen hebben het simpelweg makkelijker, maar staan ook lang genoeg voor de spiegel om hun haar in model te brengen. Over het algemeen zijn heren sneller, omdat ze weten wat ze willen. Ze twijfelen minder lang dan vrouwen en hebben al snel een keuze gemaakt. Ze zijn standvastig en het interesseert ze ook minder wat andere mensen van ze denken.

Koopjes

Wie houdt er nou niet van kleding in de sale? Heren rennen er niet voor naar de winkel, maar online maken ze er net zoals vrouwen gebruik van en letten ze op hun kleding budget. Alles wat ze met korting kunnen krijgen betekent geld over voor andere uitgaven. Een scherpe kleding aanbieding laat jij toch ook niet liggen? Check de Brandeal of Defshop aanbieding van vandaag!

Geplaatst op 8 september 2015

Delen via:

Klaas

Over Klaas

De technische man van JouwAanbieding die zijn hand niet omdraait voor een stukje code. Sinds de start is Klaas verantwoordelijk voor de techniek van het dagaanbiedingen overzicht. Ook voor andere taken draait deze alleskunner zijn hand niet om. Klaas heeft een neusje voor de beste tech deals.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Nicolette Kluijver (39)Nederlands presentatrice en modelNicolette Kluijver
  • Silvio Berlusconi (1936 - 2023)Oud Italiaanse premierSilvio Berlusconi
  • Wim Kok (1938 - 2018)Nederlandse politicusWim Kok
  Verleden vandaag
  • 1e uitzending Fabeltjeskrant (1968)Het kinderprogramma de Fabeltjeskrant wordt voor het eerst uitgezonden op de Nederlandse televisie.1e uitzending Fabeltjeskrant
  • Wereldtop voor Kinderen (1990)In New York wordt een Wereldtop voor kinderen geopend, georganiseerd door de Verenigde Naties.Wereldtop voor Kinderen
  Spreuk van de dag

  Veel mensen verlangen naar een toekomst zoals vroeger.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven