Blog

Modehuis McGregor vraagt gedeeltelijk faillissement aan

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Twan
Categorie: Fashion
Geplaatst op: 30/6/2016

30
jun

Het modehuis McGregor, bekend van onder andere het gelijknamige kledingmerk en het merk Gaastra, heeft bij de Rechtbank van Amsterdam faillissement aangevraagd voor 11 van de ruim 50 onderdelen van het concern.

Faillissement

Het bedrijf vraagt faillissement aan voor sommige onderdelen om 'voortzetting van de bedrijfsactiviteiten onder een nieuwe eigenaar mogelijk te maken', zo schrijft McGregor groep in een persbericht.

Personeel

Eerder liet het in problemen verkerende bedrijf weten dat een faillissement niet aan de orde was en de financiële problemen wel meevielen. Nu kan McGregor volgens de woordvoerder van de bewindvoerder de salarissen niet meer betalen zonder cruciale leveranties in gevaar te brengen. Het bedrijf wil dat uitkeringsinstantie UWV te hulp schiet en daarvoor is een faillissement noodzakelijk, dit schrijft het Financieel Dagblad.

Kopers

Volgens McGregor is een faillissement niet nodig om kopers te laten toehappen, maar "het vergemakkelijkt wel goede biedingen". Er zijn volgens het bedrijf nog meerdere binnenlandse en buitenlandse gegadigden in de race om het gehele bedrijf of delen ervan over te nemen.

Mogelijke verkoop

De directie en bewindvoerder verwachten een verkoopproces binnen twee weken af te ronden. In de tussentijd blijven de winkels en webshop gewoon open.

Nederlandse modebedrijven

McGregor is het zoveelste Nederlandse modebedrijf dat in de problemen is gekomen. Eerder deze week moest damesmodeketen Cora Kemperman (9 winkels) faillissement aanvragen. In april ging modeketen HoutBrox (24 winkels) failliet, daarna maakte het bedrijf deels een doorstart onder een nieuwe eigenaar. In maart ging La Ligna (52 winkels) onderuit.

Geplaatst op 30 juni 2016

Delen via:

Twan

Over Twan

Oprichter van JouwAanbieding.nl en hierdoor één van de pioniers in het Nederlandse dagaanbiedingen landschap. Sinds 2007 staat zijn leven letterlijk dag en nacht in teken van dagaanbiedingen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Phil Collins (72)Britse zangerPhil Collins
  • Angie Stone (62)Amerikaanse zangeresAngie Stone
  • Franklin D. Roosevelt (1882 - 1945)32ste president van de Verenigde Staten die vier keer gekozen isFranklin D. Roosevelt
  Verleden vandaag
  • Laatste publieke Beatles concert (1969)Op het dak van het Apple Records gebouw wordt het laatste publieke concert van The Beatles gegeven. De politie breekt het af.Laatste publieke Beatles concert
  • Lancering Windows Vista (2007)Microsoft brengt het besturings-systeem Windows Vista uit.Lancering Windows Vista
  Spreuk van de dag

  Vragen staat vrij. Antwoorden ook.

  Website van de dag
  VanTilburgonline.nl screenshot
  VanTilburgonline.nlDe webwinkel van het bekende mode-warenhuis Van Tilburg. Kies uit mooiste collecties van topmerken!Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven