Blog

New York Fashion Week komt met bijzonder mooi model

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Nikie
Categorie: Fashion
Geplaatst op: 12/2/2015

12
feb

Daar de modewereld lang is gedomineerd door 'ideale schoonheid' is het tijd voor wat verfrissing. En waar kan dat beter worden ingezet dan tijdens de New York Fashion Week? Tijdens de aankomende editie van dit top evenement zal model Jamie Brewer, met het syndroom van Down, stralend over de catwalk gaan.

Jamie zal een jurk van mode-ontwerpster Carrie Hammer dragen tijdens de grootse modeshow. Het model is niet alleen vereerd om de jurk te dragen die zo goed bij haar persoonlijkheid past, ook is ze trots een inspiratie te kunnen zijn voor velen. In een interview licht Brewer toe dat ze het inspirerend vindt om een rolmodel te zijn voor jonge mensen en hen aan te moedigen zichzelf te zijn.

Role Models Not Runway Models
In de zoektocht van ontwerpster Hammer naar een gezicht voor haar nieuwe campage Role Models Not Runway Models, werd Brewer naar voren geschoven. De taak van rolmodel bleek Brewer al op het lijf geschreven, met haar rol in de tv-serie American Horror Story. Juist het feit dat Brewer lijdt aan het syndroom van Down, maakt haar zo'n inspiratie voor velen.

Nieuw gezicht
Eerder deze week werd al bekend gemaakt dat topmodel Winnie Harlow het nieuwe gezicht is van Diesel en grote opdrachten heeft binnengesleept voor modemerk Desigual. Op zich klinkt dat niet als iets bijzonders, maar wel als je weet dat 19-jarig Winnie lijdt aan de huidziekte vitiligo. Haar opvallende uiterlijk heeft er juist voor gezorgd dat zij zover kon komen in de modewereld en dat is iets wat moet worden toegejuicht. Niet langer wordt zij gezien als 'koe' of 'zebra', zoals ze haar vroeger noemden, maar haar ontzettende schoonheid wordt in de spotlights gezet. Eindelijk!

Perfectie

De modewereld wordt al jarenlang gedomineerd door 'perfecte' modellen; dames met een gemiddeld postuur worden betiteld als plus-size en ook Photoshop en bizarre apps op je telefoon dragen in veel gevallen bij aan een irrealistisch beeld van de werkelijkheid. Het lijkt alsof de aanwezigheid van een 'perfect' lichaam en gezicht boven het daadwerkelijke doel van de modewereld is gegroeid. Namelijk het laten zien en neerzetten van een merk, kledingstijl, sfeer, of wat dan ook. Het is tijd dat hier een ommekeer in wordt gemaakt. Perfectie zit niet in ideale maten, een gladde huid of een symmetrisch gezicht, maar in goede uitstraling, prettig voorkomen en een mooie blik. En dat vind je bij veel meer mensen dan slechts diegenen met een strak lichaam.

Hoera!

Laten we vooral allemaal enthousiast dergelijke ontwikkelingen in de modewereld omarmen, want hoewel we allemaal weten dat echte schoonheid van binnen zit, schijnen de grote spelers op dit gebied een duwtje in de rug nodig te hebben. Kom maar op met die New York Fashion Week, wij zitten er klaar voor!

Geplaatst op 12 februari 2015

Delen via:

Nikie

Over Nikie

Met een kritische blik en met een flinke dosis humor schrijft Nikie de meest adembenemende verhalen met een lach. Ook andere taken gaat zij niet uit de weg en lost alles razendsnel op. Nikie heeft een neusje voor de beste aanbiedingen die jij niet mag missen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Connie Breukhoven (70)Nederlandse zangeres en tv persoonlijkheidConnie Breukhoven
  • Matt le Blanc (54)Amerikaanse acteurMatt le Blanc
  • Tom Hiariej (33)Nederlands profvoetballerTom Hiariej
  Verleden vandaag
  • Geboorte eerste reageerbuisbaby (1978)In het Verenigd Koninkrijk wordt Louise Brown geboren, de eerste reageerbuisbaby ter wereld.Geboorte eerste reageerbuisbaby
  • Lance Armstrong wint 6e Tour de France (2004)De Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong wint voor de 6e keer de Tour de France en wordt daarmee recordhouder.Lance Armstrong wint 6e Tour de France
  Spreuk van de dag

  Verjaardagen zijn gezond: hoe meer je er hebt, hoe langer je leeft.

  Website van de dag
  Limango.nl screenshot
  Limango.nlDe shopping community voor iedereen met hoge kortingen op merkartikelen.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven