Blog

Purrrfect: Amsterdam krijgt een kattencafé!

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Nikie
Categorie: Fun
Geplaatst op: 7/4/2015

7
apr

Ein-de-lijk. Het is zo ver. Kleine zachte kattenpootjes staan te trappelen van ongeduld en de kattenkroelers staan te popelen; het eerste kattencafé van Nederland zal namelijk binnenkort haar deuren openen. In Amsterdam.. Pawsome!

Kattencafé

In eerste instantie krabt menigeen zich nog eens achter de oren bij het idee. Een kattencafé? En inderdaad, dat is eigenlijk exact wat de naam zegt. Een café met katten. Taiwan, Londen, Parijs, Berlijn, Kopenhagen en New York gingen Nederland al voor, en met succes. Duizenden mensen per dag bezoeken de cafés voor een lekkere cat-a-ccino en een kopje. Met of zonder thee, dat kan uiteraard allemaal in een kattencafé. 

Kopjes

Het eerste kattencafé van Nederland zal de boeken in gaan onder de naam ‘Kopjes’. Het is een initiatief van Lenny Popelier, uiteraard groot kattenliefhebster. “Toen ik vorig jaar in Tokyo een kattencafé bezocht was ik onmiddellijk verliefd op dit fenomeen”, zo stelt zij. Sindsdien is het idee in haar hoofd blijven spinnen en was zij vastberaden in Nederland een dergelijke plek te realiseren. 

Crowdfunding

Via crowdfundingwebsite Voorjebuurt is het Lenny gelukt om het financiële plaatje dicht te timmeren. Het beoogde bedrag  van 30.000 euro wat zij daarmee hoopte op te halen, werd zelfs overschreden door de 975 funders. Niet alleen de binnenrollende euro’s via de crowdfunding waren interessant, ook de opbouw van een trouwe community via het platform hebben Lenny verder gebracht in haar plan. 

 

 

De Baarsjes

Op 22 april aanstaande zullen de 8 katten de bezoekers ontvangen in De Baarsjes in Amsterdam, om precies te zijn in de Marco Polostraat. Bij binnenkomst wordt een entree van 3 euro gevraagd, waarna de gasten 2 uur lang kunnen genieten van de fluffy staarten, zachte pootjes, goede koffie en vers gebakken taart. Reserveren is aan te raden, want de beestjes des huizes kunnen niet meer dan 20 personen tegelijk ontvangen. 

Geplaatst op 7 april 2015

Delen via:

Nikie

Over Nikie

Met een kritische blik en met een flinke dosis humor schrijft Nikie de meest adembenemende verhalen met een lach. Ook andere taken gaat zij niet uit de weg en lost alles razendsnel op. Nikie heeft een neusje voor de beste aanbiedingen die jij niet mag missen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Phil Collins (72)Britse zangerPhil Collins
  • Angie Stone (62)Amerikaanse zangeresAngie Stone
  • Franklin D. Roosevelt (1882 - 1945)32ste president van de Verenigde Staten die vier keer gekozen isFranklin D. Roosevelt
  Verleden vandaag
  • Laatste publieke Beatles concert (1969)Op het dak van het Apple Records gebouw wordt het laatste publieke concert van The Beatles gegeven. De politie breekt het af.Laatste publieke Beatles concert
  • Lancering Windows Vista (2007)Microsoft brengt het besturings-systeem Windows Vista uit.Lancering Windows Vista
  Spreuk van de dag

  Vragen staat vrij. Antwoorden ook.

  Website van de dag
  VanTilburgonline.nl screenshot
  VanTilburgonline.nlDe webwinkel van het bekende mode-warenhuis Van Tilburg. Kies uit mooiste collecties van topmerken!Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven