Blog

Terug in de tijd: Internet Explorer bestaat 20 jaar!

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Nikie
Categorie: Computer
Geplaatst op: 18/8/2015

18
aug

Het is alweer 20 jaar geleden, de geboorte van Internet Explorer. Voor velen de eerste kennismaking met 'het internet'. Vandaag de dag is de welbekende webbrowser op sterven na dood, tot vreugde van velen. Wat is er in de loop der jaren allemaal gebeurd?Wereldwonderen

Twintig hele jaren geleden dus. Inderdaad, zo oud ben je ondertussen al, als je het je nog als de dag van gisteren kunt herinneren. Voor velen de eerste keer surfen op het net. Windows 95, wat tegelijkertijd werd gelanceerd, werd ter plekke tot een van de wereldwonderen benoemd. De startknop, 32 bit-ondersteuning en dus Internet Explorer trokken de aandacht van velen.

Haastige spoed

Eigenlijk liep Microsoft op dat moment al achter de feiten aan, waardoor Internet Explorer niet standaard bij Windows 95 werd geleverd. Eerder dat jaar, in mei, werd namelijk Netscape Navigator super succesvol. In alle haast is toen alles op alles gezet vanuit Microsoft, om de strijd om gebruikers met Netscape aan te gaan. Bill Gates was met zijn Microsoft vastbesloten om deze oorlog te winnen.

Opmars

In eerste instantie verliep het winnen van die browseroorlog enigszins stroef, aangezien vrijwel niemand onder de indruk was van Internet Explorer. De eerste updates van de webbrowser kwamen snel achter elkaar en aan het eind van de jaren 90 werd zo'n 100 miljoen dollar per jaar in het project gestopt. Met versie 5.0 van IE verkreeg Microsoft de dominante positie en in 2002 leek het succes van Internet Explorer onomkeerbaar, met een marktaandeel van maar liefst 95%. Tegen die tijd was Netscape al van de radar verdwenen.Populariteit

Dat in het verleden behaalde resultaten, geen garantie bieden voor de toekomst, bleek ook voor Bill. De populariteit van zijn Internet Explorer is in de laatste jaren drastisch afgenomen. Googles Chrome en Mozilla's Firefox blijken de belangrijkste concurrenten als het aankomt op webbrowsers. De vele crashes, foutmeldingen en beveiligingslekken waar gebruikers van IE mee hebben te kampen, zijn eerder regel dan uitzondering. 

Edge
Microsoft heeft met de introductie van Windows 10 een nieuwe browser in het leven geroepen: Edge. Wat de gebruikers daarvan gaan vinden en wat het op lange termijn gaat doen, is afwachten. Maar wat Edge betreft, is er geen vuiltje aan de lucht. Middels een Tweet werd Internet Explorer door Microsoft zelf, zelfs voorgoed afgeschreven. 

Geplaatst op 18 augustus 2015

Delen via:

Nikie

Over Nikie

Met een kritische blik en met een flinke dosis humor schrijft Nikie de meest adembenemende verhalen met een lach. Ook andere taken gaat zij niet uit de weg en lost alles razendsnel op. Nikie heeft een neusje voor de beste aanbiedingen die jij niet mag missen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Hendrik W. Mesdag (1831 - 1915)Nederlands schilder en museumoprichterHendrik W. Mesdag
  • Peter Fonda (1940 - 2019)Amerikaanse acteurPeter Fonda
  • Sugar Lee Hooper (1948 - 2010)Nederlandse zangeresSugar Lee Hooper
  Verleden vandaag
  • Sven Kramer gediskwalificeerd (2010)Sven Kramer wordt tijdens de 10 km op de Olympische Spelen gediskwalificeerd voor het tweemaal rijden van de binnenbaan.Sven Kramer gediskwalificeerd
  • Octrooi dieselmotor (1893)In Duitsland wordt er octrooi verleend aan Rudolf Diesel voor zijn revolutionaire dieselmotor.Octrooi dieselmotor
  Spreuk van de dag

  Je kunt alleen tijd verspillen, als je vergeet te genieten

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven