Blog

Terug in de tijd met Photoshop en Windows

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Klaas
Categorie: Computer
Geplaatst op: 20/3/2015

20
maa

Vorige maand was het 25 jaar geleden dat de eerste versie van Photoshop op de markt kwam. Inmiddels is het programma van softwareontwikkelaar Adobe niet meer weg te denken uit zo ongeveer elke industrie waarin gebruik wordt gemaakt van digitale beelden. Maar wie weet er eigenlijk nog hoe het allemaal begon?

Photoshop 1.0

Versie 1.0 van Adobe Photoshop werd op 19 februari 1990 uitgebracht. Met het programma kon je toen slechts een aantal eenvoudige beeldbewerking taken uitvoeren. Dat is in ieder geval hoe we het nu zouden beoordelen. In die tijd echter was het haast een wonder dat je met het programma de kleurbalans van een foto kon veranderen of met een paar klikken een afbeelding kon uitrekken.

De mogelijkheden om foto's te bewerken zijn inmiddels eindeloos. Pluk een willekeurige voorbijganger van de straat en Photoshop tovert hem of haar om in een topmodel. Maar wie weet er nog hoe het begin van Photoshop er werkelijk uit zag? Deze 8 professionals werden achter versie 1 gezet en dit is wat er gebeurde:


Windows in vogelvlucht
En wie kent er nog de eerste versies van Windows? Werd je in de jaren 80 geboren, dan groeide je waarschijnlijk op met onder andere Windows 3.11 en Windows 95. Waar je bij elke nieuwe versie waarschijnlijk dacht dat het nooit beter en mooier dan dat zou worden, kan je je nu haast niet meer voorstellen dat je er ooit mee hebt kunnen werken. Ze roepen in ieder geval een nostalgisch gevoel op wanneer je ze terug ziet.


Windows opstartgeluiden
Elke nieuwe versie kreeg een eigen kenmerkend opstartgeluid. Dat is misschien nog wel wat dat je het best is bijgebleven. Ken jij ze nog allemaal?

Geplaatst op 20 maart 2015

Delen via:

Klaas

Over Klaas

De technische man van JouwAanbieding die zijn hand niet omdraait voor een stukje code. Sinds de start is Klaas verantwoordelijk voor de techniek van het dagaanbiedingen overzicht. Ook voor andere taken draait deze alleskunner zijn hand niet om. Klaas heeft een neusje voor de beste tech deals.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Phil Collins (72)Britse zangerPhil Collins
  • Angie Stone (62)Amerikaanse zangeresAngie Stone
  • Franklin D. Roosevelt (1882 - 1945)32ste president van de Verenigde Staten die vier keer gekozen isFranklin D. Roosevelt
  Verleden vandaag
  • Laatste publieke Beatles concert (1969)Op het dak van het Apple Records gebouw wordt het laatste publieke concert van The Beatles gegeven. De politie breekt het af.Laatste publieke Beatles concert
  • Lancering Windows Vista (2007)Microsoft brengt het besturings-systeem Windows Vista uit.Lancering Windows Vista
  Spreuk van de dag

  Vragen staat vrij. Antwoorden ook.

  Website van de dag
  VanTilburgonline.nl screenshot
  VanTilburgonline.nlDe webwinkel van het bekende mode-warenhuis Van Tilburg. Kies uit mooiste collecties van topmerken!Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven