Blog

Tips voor de voorjaarsschoonmaak!

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Tips
Geplaatst op: 15/4/2015

15
apr

De temperaturen stijgen, de dagen worden langer; het voorjaar is begonnen! Naast het feit dat je lekker een terrasje kan pakken en kan genieten van de eerste warme zonnestralen, brengt de lente vaak ook iets minder leuks met zich mee; voorjaarschoonmaak kriebels! Heb jij ook de drang om de muffe winter achter je laten en je hele huis weer fris en schoon te maken? JouwAanbieding heeft een paar handige tips voor je onder elkaar gezet om deze klus binnen no-time te klaren.

Neem de tijd!

De Voorjaarsschoonmaak kan voor velen een grote opgave zijn. Ook al wil je je huis nog zo graag schoon hebben, bij de gedachte aan ramen lappen en de koelkast schoonmaken haak je al snel weer af. Bedenk voor dat je begint dat je alle klusjes heus niet in één dag hoeft af te hebben. Trek hier bijvoorbeeld een paar dagdelen voor uit en verspreid zo het zware werk. Je hoeft dan niet meer tegen een berg huishoudelijk werk aan te hikken en je huis zal weer snel lentefris zijn!

Wees voorbereid

Zorg dat je alle schoonmaakbenodigdheden, doekjes, dweilen, emmers en andere schoonmaakspullen bij de hand hebt. Er is niets zo vervelend als midden in je schoonmaakflow naar de winkel te moeten omdat je een bepaald product niet in huis hebt. Grote kans dat je vervolgens het schoonmaken staakt en zoals bij alles geldt; van uitstel komt afstel!

Maak het leuk

Schoonmaken hoeft geen straf te zijn! Maak het jezelf daarom leuk en gemakkelijk. Trek je oude kloffie aan en zet draai de muzieknop eens flink open. Neem ook af en toe pauze en zorg dat je iets lekkers voor jezelf in huis hebt. Hard werk mag namelijk beloond worden!

Werk met de klok mee en per ruimte

Werk gestructureerd ruimte voor ruimte af. Zo voorkom je dat spullen onnodig ergens blijven slingeren en dat je een onbewust een rommelkamer creert. Maak elke ruimte schoon met de klok mee. Dit helpt je er aan te herinneren wat je in een bepaalde kamer al hebt schoongemaakt en wordt geen stukje overgeslagen!

Winterkleren uit, zomerkleren aan!

Nu het lente is kun je ook weer je zomeroutfits tevoorschijn halen. Luchtige shirts, korte broeken, jurkjes, slippers; je kan het allemaal weer dragen! De lenteschoonmaak is het perfecte moment om je dikke truien en winterbroeken op te bergen. Draai een paar wasjes en leg je wintergarderobe achter in je kledingkast. Zo weet je zeker dat deze kleding volgende winter weer schoon op je ligt te wachten én kun je veel makkelijker bij je zomerkleding!

Verzet meubels

Hoe leuk je het ook maakt voor jezelf; soms moet er ook even hard gewerkt worden. Stroop je mouwen op en verzet je bank, eettafel, bed en andere meubels. Stofzuig en dweil die plekken vervolgens goed. Door grondig te werken weet je zeker dat je huis ook echt brandschoon wordt!

Bovenstaande tips kunnen je aardig op weg helpen, maar natuurlijk zijn er nog veel meer handige tips voor de voorjaarsschoonmaak te bedenken. Heb jij een goede tip die je met andere bezoekers van JouwAanbieding wil delen? Laat deze onder dit artikel een reactie achter!

Geplaatst op 15 april 2015

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • Wubbo Ockels (1946 - 2014)Nederlands eerste astronautWubbo Ockels
    • Lady Gaga (38)Amerikaanse zangeresLady Gaga
    • David 'chip' Reese (1951 - 2007)Amerikaanse pokerproDavid 'chip' Reese
    Verleden vandaag
    • Eerste uitzending Radio Donna (1992)Radio Donna start haar eerste uitzending live vanuit Brussel.Eerste uitzending Radio Donna
    • Beatles treden niet meer op (1969)Ringo Starr kondigt aan dat de Beatles niet meer in het openbaar zullen optreden.Beatles treden niet meer op
    Spreuk van de dag

    Liefde zit in een klein hoekje. Jammer dat de aarde rond is.

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven