Blog

Tour de France 2015 begonnen!

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Naomi
Categorie: Sport
Geplaatst op: 5/7/2015

5
jul

De Tour de France is samen met de Giro d’Italia en de Vuelta één van de drie grote wielerrondes. Rijdend door Frankrijk en andere Europese landen, fans over de hele aardbol: deze eervolle wielerwedstrijd is uitgegroeid tot een internationaal evenement. Le Grand Départ is dit jaar in Utrecht en op 26 juli komen de renners aan in Parijs. De 3 weken Tour de France zijn van start gegaan!

Gisteren is de Tour de France begonnen. In ons land welteverstaan. In Utrecht werd het startsein gegeven voor de individuele tijdrit van 13,8 kilometer, die startte en eindigde bij de Jaarbeurs en door de Domstad en langs de prachtigste Utrechtse plekken voerde. Vandaag vindt de tweede etappe plaats die van Utrecht via Leidsche Rijn, Montfoort, Oudewater, Gouda, Rotterdam en nog een aantal andere plaatsen eindigt op Neeltje Jans in Zeeland.

Le Tour d’Utrecht

Voor de zesde keer in de geschiedenis start de Tour de France in Nederland. Na Amsterdam (1954), Scheveningen (1973), Leiden (1978), Den Bosch (1996) en Rotterdam (2010) is Utrecht nu aan de beurt. De Domstad heeft het na vele jaren eindelijk voor elkaar gekregen om Le Grand Départ in de stad te laten plaatsvinden en dit jaar was het eindelijk zo ver. Maanden van voorbereiding zijn er aan vooraf gegaan. De straten werden veilig gemaakt, de stad werd gepimpt – bomen kregen zelfs bolletjestruien – en ook de scholen werden nauw betrokken middels leuke en leerzame activiteiten zoals de Wielerexperience en fietsparcoursen.

Een lesje Tour de France

Lance Armstrong, Miguel Indurain, Marco Pantani, Jan Ullrich en Eddy Merckx: Tour de France iconen pur sang. Zij hebben met vele anderen de Ronde van Frankrijk één of meerdere keren gereden, zij hebben met vele anderen de Mont Ventoux beklommen, zij hebben met vele anderen gekleurde truien gedragen. Het zijn wielerlegendes, fietsers van formaat en zij hebben letterlijk hoge pieken en diepe dalen gekend. De Tour de France is meer dan alleen etappes fietsen.

Miljoenen kijkers over de hele wereld zitten drie weken lang aan de buis gekluisterd of staan enthousiast aan de kant van de route te klappen voor en te zwaaien naar hun wielerhelden in de diverse pelotons, die elke dag een uitdagende etappe rijden. Ook de tourkaravaan wordt enthousiast toegejuicht door het uitzinnige publiek.

Een peloton bestaat uit verschillende ploegen, die worden gesponsord door bekende en internationale bedrijven. De renners in een peloton gaan niet voor goud, maar voor een gekleurde trui. De leider in het algemeen klassement draagt de gele trui. De snelste sprinter wordt gehuldigd met een groene trui en de bolletjestrui behoort tot de beste klimmer. Tot slot is er nog een witte trui, die met trots wordt gedragen door de leider van het jongerenklassement.

De geschiedenis

De Tour de France, ontstaan in 1903 en georganiseerd door Henri Desgrange is in de loop der jaren uitgegroeid van een lokale en nationale happening tot een evenement met wereldse allure.

De Nederlandse renners zijn altijd van de partij. Waren vroeger de ogen gericht op Joop Zoetemelk, Gerrie Kneteman, Michael Boogerd en Eric Dekker, is dit jaar voor het klassement de Nederlandse hoop gevestigd op Bauke Mollema. De overige Nederlandse renners zijn in de Tour de France 2014 voornamelijk uit op dagsuccessen, omdat er namelijk weinig klassementsrenners zijn. Als Bauke het echter net zo goed doet als Groninger Arjen Robben op het WK, dan heeft Nederland zeker een feestje te vieren. Ook zijn Lars Boom, Robert Gesink en Wilco Kelderman volop in de picture.

Wielersensatie

De Tour de France staat garant voor drie weken lang fietsspanning en wielersensatie. De laatste etappe vindt traditiegetrouw plaats in de Franse hoofdstad Parijs. De renners komen vermoeid, doch euforisch aan op de Champs Elysées, waarna de feestelijke huldiging begint. Op 26 juli 2015 weten we of Vincenzo Nibali zijn titel heeft verdedigd of dat iemand anders de Tour de France heeft gewonnen. Wij wensen je heel veel plezier met de Tour de France!

Geplaatst op 5 juli 2015

Delen via:

Naomi

Over Naomi

Het schrijven van een tekst is een bijzonder vak apart, maar Naomi weet altijd hoe ze de juiste toon moet raken. Met haar krachtige teksten informeert deze stralende onderwijzeres jou over de leukste onderwerpen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • Marc Klein Essink (64)Nederlandse acteur en televisiepresentator.Marc Klein Essink
    • Rudolf Diesel (1858 - 1913)Duitse uitvinder van de verbrandingsmotorRudolf Diesel
    • Queen Latifah (54)Amerikaanse rapper en actriceQueen Latifah
    Verleden vandaag
    • Mummie gevonden (1989)In Egypte wordt een 4400-jaar-oude mummie gevonden in de Piramide van Cheops.Mummie gevonden
    • AFC Ajax wordt opgericht (1900)AFC Ajax, professionele voetbalclub uit Amsterdam, wordt opgerichtAFC Ajax wordt opgericht
    Spreuk van de dag

    Vraag niet hoe het kan... Geniet er gewoon van!

    Website van de dag
    PostNL.nl screenshot
    PostNL.nlPakketje of post versturen? Op PostNL.nl vind je alles wat je moet weten of verstuur je direct een kaartje!Bezoek website

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven