Blog

Uitvinder van Roomba stofzuigrobot komt met robot die onkruid wiedt

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Twan
Categorie: Gadgets
Geplaatst op: 18/6/2017

18
jun

Robots die de vloer zuigen en ramen zemen kennen we al, maar er is nu een nieuwe robot aangekondigd die het onkruid in de tuin automatisch wiedt.

Roomba

Franklin Robotics, een robotica bedrijf uit Massachusetts bestaande uit een team met onder andere de uitvinder van de bekende Roomba stofzuigrobot, heeft een crowdfunding-campagne voor zijn nieuwste robot gelanceerd.

Tertill

De robot draagt de naam 'Tertill' en is ontworpen om onkruid in je tuin te vernietigen. Het ronde apparaat vertoont veel uiterlijke overeenkomsten met een stofzuigrobot en gebruikt verschillende sensoren om onkruid te herkennen. Zodra onkruid is gespot, zal het ronddraaiende mes het plantje dichtbij de grond afsnijden.

Onkruid

De grote uitdaging in het ontwerp van een automatische onkruidwieder zit in het feit hoe het apparaat onkruid kan onderscheiden van een echte (en dus gewenste) plant. De Tertill bestempelt planten die onder het apparaat door kunnen gaan als onkruid en gewassen die groter zijn als echte planten. Mocht je een kleine plant willen beschermen tegen de Tertill dan kun je de plant simpelweg afbakenen met de meegeleverde hekjes.

Prijs

De Tertill zal naar verwachting maart 2018 beschikbaar zijn voor een prijs van 300 dollar. Via de Kickstarter-campagne is het apparaat nu te reserveren voor 199 dollar.

Geplaatst op 18 juni 2017

Delen via:

Twan

Over Twan

Oprichter van JouwAanbieding.nl en hierdoor één van de pioniers in het Nederlandse dagaanbiedingen landschap. Sinds 2007 staat zijn leven letterlijk dag en nacht in teken van dagaanbiedingen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Lucia Rijker (54)Nederlandse boksster en filmactriceLucia Rijker
  • Alberto Contador (39)Spaanse wielrennerAlberto Contador
  • Richard Krajicek (50)Voormalige proftennisser. Won in 1996 Wimbledon.Richard Krajicek
  Verleden vandaag
  • Top 4000 op Radio 10 Gold (2005)De langste populariteitshitlijst ooit begon op deze dag met uitzenden. De marathon uitzending zou duren tot 24 december.Top 4000 op Radio 10 Gold
  • Aantreden regering na langste formatie (2011)In België treedt regering-Di Rupo aan, na een formatie van 541 dagen. Hiervoor kreeg België een Guinnes Book of Records vermelding.Aantreden regering na langste formatie
  Spreuk van de dag

  Als je naar het verleden kijkt, sta je met je rug naar de toekomst.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven