Blog

Vente-Privee neemt Franse online wijnshop Le Petit Ballon over

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Shoppingclubs
Geplaatst op: 14/4/2017

14
apr

Shoppingclub Vente-Privée blijft haar Europese activiteiten uitbreiden. Vandaag werd bekend gemaakt dat Vente-Privée de Franse webwinkel Le Petit Ballon overneemt. Deze online wijnspecialist verkoopt jaarlijks meer dan 1 miljoen flessen wijn in Frankrijk. Vente-Privée verkoopt zelf gemiddeld 5 miljoen flessen wijn per jaar, goed voor ruim 5% van de omzet van de shoppingclub.

Overname Le Petit Ballon

De Franse shoppingclub Vente-Privée heeft een meerderheidsbelang verkregen in de wijn-webwinkel Le Petit Ballon. De overname is onderdeel van een reeks van Europese overnames die de shoppingclub in 2016 in gang heeft gezet. De online wijnspecialist is voor Vente-Privée interessant omdat de shoppingclub jaarlijks meer dan 5 miljoen flessen wijn verkoopt en via Le Petit Ballon toegang heeft tot een klantenbestand van meer dan 60.000 wijnliefhebbers én een fysieke winkel in Parijs. Vente-Privée haalt inmiddels 5% van de omzet uit de online verkoop van wijn.

Wijn subscription service

Franse klanten kunnen bij Le Petit Ballon niet alleen terecht voor het kopen van losse flessen wijn. De webwinkel biedt ook een abonnementsdienst. De subscription service van de webshop biedt twee verschillende wijnabonnementen, die je voor 1 maand, 6 maanden of 12 maanden kan afnemen. Dit abonnement is vergelijkbaar met de foodboxen van HelloFresh en Marley Spoon of het bloemenabonnement van Bloomon.

Uitbreiding Europa

Shoppingclub Vente-Privée maakte in 2016 flink wat internationale stappen. De van oorsprong Franse partij nam o.a. shoppingwebsites in Polen, Spanje en Zwitserland over. Ook in Nederland en België zette Vente-Privée meer voet aan de grond door overname van Vente-Exclusive.com, een populaire shoppingclub die haar activiteiten momenteel nog wel onder haar eigen naam voortzet. Begin 2017 maakte Vente-Privee bekend van start te gaan met een bootcamp voor fashion start-ups om start-ups met innovatieve ideeën een steuntje in de rug te bieden. Met de overname van Le Petit Ballon laat Vente-Privée zien continu bezig te zijn met uitbreiding in Europa.

Geplaatst op 14 april 2017

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Sven Kramer (35)Nederlandse schaatserSven Kramer
  • Rolf Wouters (58)Nederlandse presentatorRolf Wouters
  • Michael Moore (67)Geengageerde schrijver/tv/filmmaker uit de Verenigde Staten.Michael Moore
  Verleden vandaag
  • PSV landskampioen (2005)PSV wordt voor de 18e keer landskampioen voetbal.PSV landskampioen
  • Wereldboekendag (2011)Op 23 april wordt in meer dan 100 landen de UNESCO Wereldboekendag gevierd.Wereldboekendag
  Spreuk van de dag

  Je hoeft niet snel te zijn, als je maar opschiet.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven