Blog

Virtual Reality brillen hebben de toekomst

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Esmee
Categorie: Tech
Geplaatst op: 17/3/2016

17
maa

Virtual Reality brillen hebben de toekomst. De techniek ontwikkeld zich erg snel en dat is te zien aan alle verschillende modellen die al te koop zijn. In de praktijk kan een VR-bril voor verschillende acties ingezet worden. Er wordt niet alleen plezier mee gemaakt, maar ook mensen mee geholpen die bijvoorbeeld een fobie hebben.

De ontwikkelingvan de Virtual Reality brillen gaat in een razend tempo. Grote bedrijven zoals Facebook, Samsung en Sony zijn al ver gevorderd in de techniek en lanceren 1 voor 1 een eigen VR-bril. Door de VR-bril wordt o.a. gamen en films kijken een waar avontuur. De getoonde beelden die je ziet via de VR-bril komen vrijwel direct op je netvlies. Je ontvangt geen visuele informatie meer van de echte omgeving omdat de bril je ogen volledig omsluit.

Verschillende soorten

Inmiddels zijn er diverse VR-brillen te koop. Dit zijn veelal brillen waarbij je gebruik moet maken van je smartphone. Na het downloaden van virtual reality apps kijk je door de bril naar het scherm van je mobiele telefoon. Dit is een leuke goedkope manier om kennis te maken van virtual reality. Naast de smartphone brillen zijn er ook al VR-brillen die voornamelijk gericht zijn op gamers. Zo zijn er brillen die je kan aansluiten op een PC of laptop. Maar er zijn ook een aantal brillen die alleen geschikt zijn voor op een game-console. De AuraVisor is momenteel de enige VR-bril die helemaal onafhankelijk te gebruiken is. De VR-bril heeft namelijk een ingebouwde computer en een WiFi-chip, waardoor het om een draadloze oplossing gaat waarmee je games, films en video kan streamen en direct kan kijken. AuraVisor is nog niet te verkrijgen in de winkels, maar al wel online te koop als pre-order op AuraVisor.com.

Toepassingen in de praktijk

De VR-bril wordt inmiddels al in vele situaties toegepast. Naast dat je de VR-bril te gebruiken voor gamen, films of 360-video’s te kijken, wordt er al flink geëxperimenteerd in bijvoorbeeld het onderwijs, ziekenhuizen, pretparken, bedrijfsleven, bouw en in de sport. Enkele voorbeelden voor het gebruik van de VR-bril: - Met de biologieles door het menselijk lichaam reizen - Op een druk plein staan, maar toch veilig in je eigen kamer zitten. Met behulp van VR-brillen kunnen mensen met een fobie thuis hun angst overwinnen - In een achtbaan zitten - Vrij rondlopen in een gebouw dat nog helemaal niet bestaat, omdat het nog gebouwd moet worden - Analiseer beelden of kijk live mee naar een sportwedstrijd vanaf de tribune

Geplaatst op 17 maart 2016

Delen via:

Esmee

Over Esmee

Esmeé versterkt het team van JouwAanbieding als stagiaire Marketing & Communicatie. Met haar creatieve hersenspinsels en gevoel voor taal bedenkt ze de leukste ideeën ter promotie van JouwAanbieding.nl. Daarnaast houdt ze met een scherp en kritisch oog alle dagaanbiedingen in de gaten.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Pete Sampras (49)Amerikaans tennisserPete Sampras
  • Klaas-Jan Huntelaar (37)Nederlandse voetballerKlaas-Jan Huntelaar
  • Mark Knopfler (71)Britse gitarist en zanger (Dire Straits)Mark Knopfler
  Verleden vandaag
  • IBM lanceert PC (1981)Computerfabrikant IBM lanceert een computer voor de consumentenmarkt: de PC.IBM lanceert PC
  • Oprichting Willem II (1896)De Tilburgse voetbalclub Willem II wordt opgericht.Oprichting Willem II
  Spreuk van de dag

  Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven