Blog

Binnenkort hangt er 3D-geprinte kleding in je kast!

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Crowdfunding
Geplaatst op: 8/6/2015

8
jun

Sleutelhangers, onderzetters, boekensteunen; tot nu toe worden 3D-printers voornamelijk gebruikt om grappige design objecten te printen. Als je er wat geld voor over hebt, kun je zelfs je eigen 3D-printer kopen en aan de slag met 3D ontwerpen. Dat 3D-print technologie voor nog veel meer doeleinden kan worden gebruikt, bewijst het Kickstarter-project Electroloom. Deze 3D-printer is in staat echte kleding te printen!

Electroloom hoopte via crowdfunding website Kickstarter een bedrag van $50.000 op te halen om haar 3D-kledingprinter aan de man te brengen. Met deze printer kun je zonder naald, draad en naaimaschine zelf je eigen kleding ontwerpen in CAD of Illustrator en vervolgens afdrukken, Het Amerikaanse bedrijf stelt via Kickstarter exclusieve Developer Kits beschikbaar. Enthousiastelingen kunnen voor een bedrag vanaf $ 4.500 aan de slag met een Electroloom machine en het bedrijf van verbeteringen, aandachtspunten en feedback voorzien. Voor een kleiner bedrag kun je bijvoorbeeld ook een stukje 3D-geprintte stof, tanktop of rok kopen.

Field Guided Fabrication

De 3D-printer van Electroloom maakt gebruik van Field Guided Fabrication technologie (FGF). Bij deze manier van 3D-printen wordt een vloeistof op een mal van een kledingstuk gespoten en vervolgens omgezet naar vezelfs. Dankzij een elektrisch veld in de printer komen de vezels op de juiste manier op de mal terecht. De vloeistof is een polyesteroplossing vie in speciale pods wordt aangeleverd. Voor nu is het alleen mogelijk om witte kleding te printen, maar Electroloom is al druk bezig andere opties te ontwikkelen.

Geplaatst op 8 juni 2015

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Jamie Oliver (49)Britse chef-kok, The Naked ChefJamie Oliver
  • Willem II van Oranje (1826 - 1850)Prins van OranjeWillem II van Oranje
  • Henry Kissinger (1923 - 2023)Amerikaanse diplomaat en politicus van joodse afkomst.Henry Kissinger
  Verleden vandaag
  • Opening Beurs van Berlage (1903)In Amsterdam wordt de Beurs van Berlage geopend door koningin Wilhelmina.Opening Beurs van Berlage
  • Ongeval Christopher Reeve (1995)Acteur Christopher Reeve, bekend door zijn rollen als Superman, valt van zijn paard en raakt daarbij verlamd.Ongeval Christopher Reeve
  Spreuk van de dag

  Wie 2 keer het wiel uitvindt, kan een fiets maken.

  Website van de dag
  Emerce.nl screenshot
  Emerce.nlAltijd op de hoogte van de laatste trends in marketing, media en e-business. Emerce is ook beschikbaar in papiervorm.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven