Blog

10 populairste Kickstarter projecten allertijden

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Twan
Categorie: Crowdfunding
Geplaatst op: 22/2/2015

22
feb

Crowdfunding is hot! Sinds enkele jaren is het begrip 'crowdfunding' niet meer weg te denken uit het online landschap. Via crowdfunding kunnen projecten gefinancierd worden door derden zonder tussenkomst van financiële intermediairs. In veel gevallen kunnen startende ondernemers geen aanspraak maken op een lening van banken, waardoor crowdfunding een ideaal alternatief is. Niet alleen kan crowdfunding zorgen voor het benodige startkapitaal, maar zorgt ook voor extra aandacht waardoor nieuwe initiatieven letterlijk een vliegende start kunnen maken.

Een van de populairste crowdfunding websites is Kickstarter.com. Kickstarter is een Amerikaanse crowdfundingwebsite waarop projecten door derden gefinancierd kunnen worden. Naar eigen zeggen heeft Kickstarter sinds haar lancering in 2009 al meer dan een miljard dollar opgehaald van 5,7 miljoen gebruikers voor 135.000 projecten.

10 populairste Kickstarter projecten allertijden

Hieronder vind je een overzicht van de 10 populairste Kickstarter projecten allertijden op basis van het aantal deelnemers (lees: backers) per project:

1. Exploding Kittens - 219.382 backers

Met 219,382 backers is Exploding Kittens de Kickstarter campagne die tot op heden het grootste aantal backers heeft. Het project verdubbelde het vorige record van 105.857 backers. Exploding Kittens is een kaartspel gebaseerd op Russisch roulette en haalde via Kickstarter maar liefst 8.782.571 dollar op. Niet slecht voor een kaartspel toch?

2. Reading Rainbow - 105.857 backers

Reading Rainbow is met 105.857 backers het tweede meest populaire Kickstarter project ooit. De crowdfunding campagne is een initiatief van LeVar Burton, bekend als Geordi La Forge van Star Trek: The Next Generation, die Reading Rainbow terug in het leven wilt roepen. Reading Rainbow was een televisieserie voor kinderen dat uitgezonden werd van 1983 tot 2006 om kinderen aan te moedigen te lezen. De Kickstarter campagne haalde in totaal maar iiefst 5.408.916 dollar op.

3. The Veronica Mars Movie Project - 91.585 backers

Met 91.585 backers vertegenwoordigt The Veronica Mars Movie Project de derde plaats in de lijst met meest populaire Kickstarter campagnes allertijden. The Veronica Mars Movie Project riep geïnteresseerden op een nieuwe Veronica Mars flim te ondersteunen. Het extra budget dat opgehaald werd via crowdfunding stelt de producenten in staat de film nog groter te maken. In totaal bracht de Kickstart campagne een bedrag van 5.702.153 dollar op; bijna drie keer zo veel als het aanvankelijke doel van 2 miljoen dollar.

4. Double Fine Adventure - 87.142 backers

De vierde plaats van de populairste Kickstarter campagnes wordt bezet door Double Fine Adventure. Double Fine Adventure is een adventure videogame voor platformen als PC, Mac, Linux, iOS en Android. In slechts 8 uur werd het gestelde doel van 400.000 dollar behaald en uiteindelijk haalde de campagne door de support van 87.142 backers maar liefst 3.336.371 dollar op.

5. Torment: Tides of Numenera - 74.405 backers

Torment: Tides of Numenera is een RPG videogame die dankzij financiering via Kickstarter ontwikkeld wordt. 74.405 backers brachten in totaal 4.188.927 dollar bij elkaar waardoor de fantasiegame werkelijkheid wordt. De videogame zal beschikbaar zijn voor Windows, iOS en Linux. Tot op heden is Torment: Tides of Numenera op basis van het aantal backers de vijfde populairste Kickstarter campagne allertijden.

6. Project Eternity - 73.986 backers

De zesde plaats in de top 10 van populairste Kickstarter campagne allertijden wordt bezet door Project Eternity. Project Eternity is een RPG videogame voor de PC. Het oorspronkelijke doel van de Kickstarter campagne bedroeg 1.100.000 dollar, maar de 73.986 backers zamelden maar liefst een bedrag van 3.986.929 dollar in.

7. Pebble smartwatch - 68.929 backers

Ook de campagne van Pebble was een enorm succes op Kickstarter. Oorspronkelijk waren de initiatiefnemers van de smartwatch op zoek naar een financiering van 100.000 dollar, maar de campagne leverde maar liefst honderd keer zoveel op. De 68.929 backers waren goed voor een bijdrage van 10.266.845 dollar.

8. Mighty No. 9 - 67.226 backers

In tegenstelling tot de naam bezet Mighty No. 9 de achtste plaats in de meest populaire Kickstarter campagnes allertijden. Mighty No. 9 is een geheel nieuwe Japanse side-scrolling action game die de beste aspecten van de 8- en 16-bit tijdperk klassiekers combineert met moderne technologie. Het team van Mighty No. 9 bestaat uit ontwikkelaars die ook hun bijdrage hebben geleverd aan de klassieke Mega Man videogames. Om de videogame te ontwikkelen was een bedrag van 900.000 dollar nodig, maar de 67.226 backers stonden garant voor maar liefst 3.845,170 dollar.

9. OUYA videogame console - 63.416 backers

De campagne van OUYA (spreek uit als 'OOO-yah') was ook een daverend succes op Kickstarter. Maar liefst 63.416 backers toonden interesse in de nieuwe Android game console die aan te sluiten is op je TV. De Kickstarter campagne bracht 8.596.474 dollar op waardoor de console in productie kon worden genomen.

10. Coolest Cooler - 62.642 backers

De hekkensluiter van de top 10 met populairste Kickstarter projecten allertijden is Coolest Cooler, een koelbox voor de 21e eeuw. Naast ijskoude drankjes is de Coolest Cooler ook voorzien van een blender, oplader voor USB apparaten en speakers om jouw hete zomerdag tot een onvergetelijk feest te maken. Voor de productie van de Coolest Cooler waren de initiatiefnemers op zoek naar een bedrag van 50.000 dollar, maar dankzij de bijdrage van 62.642 backers werd dit bedrag maar liefst tweehonderd keer vermenigvuldigd. De campagne van de Coolest Cooler bracht namelijk 13.285.226 dollar op.

Geplaatst op 22 februari 2015

Delen via:

Twan

Over Twan

Oprichter van JouwAanbieding.nl en hierdoor één van de pioniers in het Nederlandse dagaanbiedingen landschap. Sinds 2007 staat zijn leven letterlijk dag en nacht in teken van dagaanbiedingen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Kelly Pfaff (47)Vlaamse presentatrice, model en zangeresKelly Pfaff
  • Lenny Kravitz (60)Amerikaanse zangerLenny Kravitz
  • Erica Terpstra (81)Voormalig Nederlands zwemster, politicaErica Terpstra
  Verleden vandaag
  • Huwelijk Michael Jackson (1994)De wereldberoemde Michael Jackson trouwt met Lisa Marie Presley, het enige kind van Elvis Presley.Huwelijk Michael Jackson
  • Aanname Europese vlag (1986)De Europese vlag wordt geaccepteerd door de Europese Unie; een blauwe vlag met daarop 12 gele sterren in een cirkel.Aanname Europese vlag
  Spreuk van de dag

  Als je spreekt moeten je woorden beter zijn dan je zwijgen.

  Website van de dag
  SoundCloud.com screenshot
  SoundCloud.comNeem je eigen tracks op en deel ze eenvoudig met je vrienden of zoek de muziek van je favoriete artiesten op!Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven