Blog

Blokker-eigenaar neemt Intertoys over

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Speelgoed
Geplaatst op: 9/9/2019

9
sep

Michiel Witteveen, de eigenaar van Mirage Retail Group (voorheen Blokker Holding), koopt de speelgoedwinkels Intertoys en Maxi Toys 'terug'. De winkels zijn hiermee herenigd met Blokker en Big Bazar, tevens onderdeel van het concern.

Witteveen neemt Intertoys en Maxi Toys over van de Portugese investeringsmaatschappij Green Swan, die de ketens onlangs pas, in maart 2019, overnam van de Britse investeringsmaatschappij Alteri. Intertoys was toen net failliet verklaard, veertien maanden nadat Alteri de speelgoedketen had overgenomen van Blokker voor een symbolisch bedrag van 1 euro.

Sterke speler

Goed nieuws voor personeel en klanten, aldus de nieuwe eigenaar. Witteveen: "Als straks de laatste maanden van het jaar aanbreken kunnen we in de winkels van Maxi Toys en Intertoys een geweldig aanbod van speelgoed presenteren. Zowel Sinterklaas als de Kerstman zullen hun ogen uitkijken!” Het succes zal volgens Witteveen worden bepaald door de bundeling van succesvolle winkels en merken in één groep. "Door deze overname ontstaat een sterke speler op de Europese markt die qua schaalgrootte in staat is om bij de inkoop de beste deals te sluiten." Beide speelgoedketens zijn samen goed voor een jaarlijkse omzet van circa 400 miljoen euro. De speelgoedketens worden onderdeel van Mirage Retail Group, tevens eigenaar van winkelketens Blokker en Big Bazar.

Kinderparadijs

De topman van Green Swan, Paulo Andrez, zei in maart nog grootse plannen met Intertoys te hebben. Hij wilde toen van Intertoys dé speelgoedzaak van van Europa maken, waar kinderen kunnen gamen, karaoken en feestjes vieren. Er is in de afgelopen maanden echter weinig geïnvesteerd. Waarom Andrez de winkelketen alweer van de hand doet is niet bekend. Green Swan reageert dat de nauwe samenwerking tussen Maxi Toys en Intertoys de belangrijkste driver zal zijn voor het succes. 

Intertoys telt 127 eigen winkels en 80 franchisefilialen in Nederland. Na de verkoop van de keten in december 2017 en de doorstart in maart 2019 is de keten sterk gesaneerd tot een gezonde formule met een goede landelijke spreiding van winkels en een webshop, luidt het persbericht. Intertoys heeft circa 1.100 werknemers.

Geplaatst op 9 september 2019

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Sven Kramer (38)Nederlandse schaatserSven Kramer
  • Rolf Wouters (61)Nederlandse presentatorRolf Wouters
  • Michael Moore (70)Geengageerde schrijver/tv/filmmaker uit de Verenigde Staten.Michael Moore
  Verleden vandaag
  • PSV landskampioen (2005)PSV wordt voor de 18e keer landskampioen voetbal.PSV landskampioen
  • Wereldboekendag (2011)Op 23 april wordt in meer dan 100 landen de UNESCO Wereldboekendag gevierd.Wereldboekendag
  Spreuk van de dag

  Je hoeft niet snel te zijn, als je maar opschiet.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven