Blog

Definitieve doorstart voor Intertoys

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Speelgoed
Geplaatst op: 8/3/2019

8
maa

Intertoys maakt een doorstart. De Portugese speelgoedspecialist Green Swan neemt een groot deel van de speelgoedketen over. Waarschijnlijk behouden ruim duizend van de 3200 medewerkers hun baan en blijven er 220 winkels open.


Intertoyswoordvoerder David Brilleslijper noemt de overname door Green Swan een ‘grote opluchting’. Afhankelijk van het aantal winkels dat openblijft, zullen volgens hem tussen de duizend en vijftienhonderd banen behouden blijven. Green Swan wil ongeveer 220 winkels openhouden, maar of dat aantal ook gehaald wordt, is afhankelijk van onderhandelingen met verhuurders en franchisenemers. In totaal heeft Intertoys 286 eigen vestigingen en nog eens 100 die in handen zijn van franchisers. Van die 286 eigen winkels neemt Green Swan circa 120 winkels over. 91 Intertoys-winkels gaan dicht. Van de resterende 70 winkels wordt de komende weken bekend of ze meegaan, overgenomen worden door franchisers of alsnog sluiten. De franchise winkels en de Belgische activiteiten vielen buiten het faillissement. Zij zullen moeten besluiten of ze door willen gaan onder het nieuwe Intertoys.

Uiterlijk per half mei zullen in ieder geval de 91 winkels sluiten. Vanaf zaterdag 9 maart zal hier worden begonnen met een uitverkoop. De vestigingen die openblijven worden volgens Brilleslijper flink gemoderniseerd. "De nadruk komt meer op beleving en goede service te liggen. Het moet echt een feestje zijn om in de fysieke winkel te zijn", zegt de woordvoerder.

Green Swan

Het Portugese bedrijf was het laatste jaar flink op overnamepad in de speelgoedsector. Green Swan nam eerder al Toys 'R' Us, Maxi Toys (van Blokker) en de Belgische Bart Smit-winkels over en geldt als de grootste Europese speelgoedspecialist. Vakbonden reageren voorzichtig positief op de plannen. Het is volgens FNV en CNV een goede zaak dat een deel van het personeel zijn werk behoudt, maar het is nog afwachten wat de precieze plannen van de nieuwe eigenaar zijn.

Bron: AD.nl.

Geplaatst op 8 maart 2019

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Wubbo Ockels (1946 - 2014)Nederlands eerste astronautWubbo Ockels
  • Lady Gaga (37)Amerikaanse zangeresLady Gaga
  • David 'chip' Reese (1951 - 2007)Amerikaanse pokerproDavid 'chip' Reese
  Verleden vandaag
  • Eerste uitzending Radio Donna (1992)Radio Donna start haar eerste uitzending live vanuit Brussel.Eerste uitzending Radio Donna
  • Beatles treden niet meer op (1969)Ringo Starr kondigt aan dat de Beatles niet meer in het openbaar zullen optreden.Beatles treden niet meer op
  Spreuk van de dag

  Liefde zit in een klein hoekje. Jammer dat de aarde rond is.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven